Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία


13
0


Μερίδες: 3 λαμαρίνες
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Εχθές φτιάξαμε τα Πασχαλινά μας κουλουράκια και σήμερα μοιράζομαι τη συνταγή μαζί σας και στέλνω σε όλη την παρέα του cooktherapy τις πιο θερμές μου ευχές για καλό Πάσχα! Να περάσετε υπέροχα και να γεμίσετε τα σπίτια σας με μυρωδιές και γεύσεις Πασχαλινές!
Ετικέτες:Πασχαλινές συνταγές, κουλουράκια, Πάσχα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

250 γραμμάρια μαργαρίνη
250 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια γάλα
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά και 1 ακόμα για ν αλείψουμε τα κουλουράκια
Χτυπάμε για πέντε λεπτά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ν αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τ αυγά, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού, τη μαστίχα, το γάλα και το αλεύρι.
Αφήνουμε τη ζύμη ένα τέταρτο να ξεκουραστεί και κατόπιν πλάθουμε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βάζουμε σ ένα μπολάκι τον κρόκο του αυγού με μια κουταλιά της σούπας γάλα και αλείφουμε τα κουλουράκια.
Τα πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλική ζάχαρη και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς με αέρα για 15 - 20 λεπτά.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.