Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Παστουρμάς


5
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo IRENE IRENE
Παστουρμάς! Μια γνωστή πολίτικη γεύση για όσους προτιμούν τα πικάντικα εδέσματα!!! Παραδοσιακό και εξ ολοκλήρου χειροποίητο!!!!Πανεύκολο και πεντανόστιμο!!!
Ετικέτες:ΑΛΜΥΡΟ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Finger Food
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό μοσχάρι μπούτι
αλάτι χοντρό

ΤΣΙΜΕΝΙ

50 γραμμάρια τσιμένι ( σε σκόνη)
60 γραμμάρια πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές αλεύρι
1,5 κουταλιές μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά αλάτι ψιλό
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι τσίλι καυτερό
5 σκελίδες σκόρδο
2 ποτήρια βραστό νερό
Τοποθετούμε σε νερό με αλάτι το κρέας για 3 ημέρες.
Το αφαιρούμε από την άλμη και το αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος για να βγάλει τα υγρά του για 1 ημέρα.
Έπειτα τον κρεμάμε με ένα σπάγγο για 2 ημέρες σε χώρο που να αερίζεται ( κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο).
Φτιάχνουμε το τσιμένι  ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Απλώνουμε καλά το τσιμένι πάνω στο κρέας, χωρίς να αφήνουμε κενά με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Το κρεμάμε για 2 εβδομάδες σε δροσερό μέρος.
Τέλος κόβουμε και .....απολαμβάνουμε έναν μεζέ πρώτης τάξεως, χειροποίητο και υγιεινό!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Σχόλια

User Photo IRENE IRENE
2011-02-25 15:25:31
Κορίτσια, προσοχή! Ο καιρός θα πρέπει να είναι δροσερός, χαμηλές θερμοκρασίες για να μην υπάρξουν προβλήματα! Πρώτα θα μπείτε στο site της ΕΜΥ και μετά θα αρχίσετε την προετοιμασία! Χρειαζόμαστε 3 δροσερά 24ωρα, όσο θα έχουμε το κρέας να στεγνώνει πριν βάλουμε το τσιμένι.
User Photo κλαρα κλαρα
2011-02-25 00:46:39
το νερο ειναι 2 μικρα ποτηρια απ οτι μου ειπε η IRENE,δε το εχω επιχηρησει να το φτιαξω γιατι δεν εχω το καταληλο χωρο,,,,...θα σου παρει 20 μερες...ζηλευω το κελαρι με το καλο κρασακι,καλη παρεα και μουσικουλα....καλη επιτυχια paprika:))))
User Photo paprika paprika
2011-02-24 19:17:15
Όχι που δεν θα φτιάξω Κλάρα τέτοια συνταγή!!!!!!! Το υπόγειο με τα κρασιά θα δεί μέρες δόξας με αυτό τον παστουρμά...τελικά το νερό το πήρε όλο το τσιμένι; Απο εβδομάδα που θα το φτιάξω θα σας πω εντυπώσεις!!!!!!!!!!
User Photo κλαρα κλαρα
2011-02-24 17:39:07
Ειρηνακι....... τσιγγουνικο την επομενη φορα θελω πιο πολυ κερασμα..... :p
User Photo κλαρα κλαρα
2011-02-24 17:36:09
δοκιμασα το παστουρμα της IRENE και επαθα πλακα....καμια σχεση με τον ετοιμο,τελειο απαλο ροζουλι χρωμα,εξαιρετικη γευση...σας το προτεινω αν εχετε το καταληλο χωρο να τον φτιαξετε,paprikoula περιμενω εντυπωσεις....δε σκεφτηκα να βγαλω φωτο!
User Photo IRENE IRENE
2011-02-24 15:45:17
Μετά από παρέμβαση της CLARA, ξέχασα να σας διευκρινίσω πως όταν απλώνουμε το τσιμένι στο κρέας, φοράμε γαντάκια για να μην μυρήσουν τα χεράκια μας!!!!!!!!
User Photo IRENE IRENE
2011-02-22 16:00:30
οχι βρε CLARA, βαλε λίγο λίγο πρώτα το ένα και λίγο λίγο το δεύτερο. Εμείς τον αφανήσαμε μέσα σε 5 ημέρες και τώρα ξεκίνησα δεύτερο κομμάτι!!!!
User Photo IRENE IRENE
2011-02-22 15:58:26
AIKAT88 8 το τσιμένι είναι ένα μπαχαρικό που θα το βρεις σε μαγαζάκια με μπαχαρικά και βότανα!!!!!
User Photo κλαρα κλαρα
2011-02-22 10:45:37
Eιρηνη μου,μηπως ειναι πολυ το νερο?
User Photo ΑΙΚΑΤ888 ΑΙΚΑΤ88 8
2011-02-21 19:32:30
τι είναι το τσιμένι;;
User Photo paprika paprika
2011-02-20 23:05:16
Τέλειο!!!! Να ρωτήσω επειδή θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε την συνταγή... Τα υλικά για το τσιμένι όταν τα ανακατέψω με δυο ποτήρια νερό θα γίνει σαν πολτός ή θα είναι αραιό το μίγμα;
User Photo κλαρα κλαρα
2011-02-20 14:28:46
απιστευτη συνταγη....θα κανω δοκιμη οταν παω κρητη!!! 5 σκουφακια και λιγα σου ειναι Ειρηνακι μου:))

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.