Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Παστίτσιο πλούσιο


10
0


Μερίδες: αρκετές
Χρόνος ετοιμασίας: 40 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo teri teri

Παστίτσιο πλούσιο σε υλικά και γεύση που θυμίζει παράδοση. 

 

Ετικέτες:παστίτσιο, μακαρόνια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • Βούτυρο φρέσκο για τα μακαρόνια
  • 1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο για τα μακαρόνια
  • ΚΙΜΑΣ
  • 750 γρμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 συσκευασία ντοματάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • κανέλα τριμμένη
  • γαρύφαλλο τριμμένο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • ΜΠΕΣΑΜΕΛ
  • 2 λίτρα γάλα 
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • αλάτι
  • μοσκοκάρυρο
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
  • 3 κρόκους
  • 10 κουταλιές της σούπας αλεύρι (ή 5 αλεύρι και 5 κορν φλάουερ)
  • τριμμένη φρυγανιά
  • ΚΙΜΑΣ:
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να ''ασπρίσει'' ο κιμάς,
  • Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά για τον κιμά και ανακατεύουμε καλά,
  • Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει,
  • ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
  • Βράζουμε τα μακαρόνια Αλ ντέντε, τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με το καυτό φρέσκο βούτυρο και ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί.
  • ΜΠΕΣΑΜΕΛ
  • Σε κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο και τους κρόκους καλά χτυπημένους, μόλις λιώσει το βούτυρο και ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά πριν προσθέσουμε την επόμενη,
  • Όταν η μπεσαμέλ πήξει προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το τριμμένο τυρί,
  •  Τοποθετούμε τα μακαρόνια στο ταψί, προσθέτουμε τον κιμά και ελαφρώς ανακατεύουμε,
  • Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ, και πασπαλίζουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ, περίπου 35-40 λεπτά.

 

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-09 16:29:07
Πάμπλουτο είναι το παστίτσιο σου Teri μου, όχι απλά πλούσιο. Η εικόνα μιλάει μόνη της.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.