Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Παστίτσιο με πολύ χαμηλά λιπαρά


4
0


Μερίδες: 5-6
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo κλαρα κλαρα
Πολυ απαλη γευση και ελαφρυ πιατο...
Ετικέτες:παστιτσιο με χαμηλα λιπαρα Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ζυμαρικά - Μακαρόνια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1/2 πακετο μακαρονια Νο3
1 ποτηρι τυρι τριμενο

2 ποτηρια σογια
6 ποτηρια νερο

για το κιμα

1/2 φλυτζανακι ελαιολαδο
αλατι-πιπερι
δαφνη,κανελα,μοσχοκαρυδο
1 φλυτζανι κρασι
2 ντοματες
1 κουταλια πελτε
1 κρεμυδι και 1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομενα

για τη μπεσαμελ

3 κουταλιες γεματες κορν-φλαουρ
μοσχοκαρυδο
αλατι-πιπερι
600 γρ γαλα με χαμηλα λιπαρα
1 φλυτζανι τυρι τριμενο

Ετοιμαζω τη σογια συμφωνα με τις οδηγιες,
Ριχνω αφθονο νερο και στιβω πολυ καλα.
Βαζω ελαιολαδο σε ενα βαθυ τηγανι και σωταρω το κρεμυδι με το σκορδο,προσθετω τη σογια το κρασι, το πελτε και τα μπαχαρικα.
Αφου πιει το ζουμακι του βαζω ντοματα νερο χαμηλωνω λιγο τη φωτια και το αφηνω να σιγοψηθει 1/2 ωρα περιπου.
Βραζω τα μακαρονια σε μπολικο αλατισμενο νερο.
Τα σουρωνω και τα πασπαλιζω με τριμενο τυρι και 3 κουταλιες ελαιολαδο.
Συνεχιζω με τη σογια.
Σωταρω το βουτυρο με το κορν-φλαουρ και ριχνω σιγα-σιγα το γαλα σε θερμοκρασια δωματιου.Βαζω αλοτοπιπερο, μοσμοκαρυδο και 1 φλυτζανι με το τριμενο τυρι
Τελειωνω με τη μπεσαμελ στο ταψακι και ψηνω στους 180 για 1/2 ωρα και 1/4 της ωρας στο γκριλ!!Ειναι πολυ γευστικο και ιδανικο σε οσους κανουν διατροφη.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.