Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πάστα "Casarecce" με Κιμά- Λευκή σάλτσα


13
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo vch vch

Αυτό το πιάτο, μαγειρεύται στη βόρεια Ιταλία. 

 

Είναι ένας διαφορετικός τρόπος  μαγειρέματος για την πάστα με κιμά..

Έβαλα όμως και τις δικιές μου πινελιές.. Να έχει κει λίγο Βίκυ.. :-)

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 500 γρ Κιμάς Μοσχάρι, καθαρό από λίπος
  • Καρότα
  • Κρεμμυδάκια Chives
  • Λίγο μαϊντανό
  • Λίγο Κονιάκ
  • Λίγο Κρασί Λευκό
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες Σκόρδο
  • Θυμάρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπαχάρι
  • Λευκό πιπέρι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • Παρμεζάνα
  • Αλάτι θαλασσινό χοντρό

Για κάθε μερίδα: 100 γρ ζυμαρικών

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγες σταγόνες λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο που to έχουμε προηγουμένως λιώσει.

 

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα ψιλοκομμένα. Αφού ψηθούν προσθέτουμε τον κιμά.

 

Αφού ψηθεί, ρίχνουμε το κονιάκ και ανάβουμε φωτιά.

Διατηρούμε το μάτι σε ψηλή θερμοκρασία (προσοχή μην κάψετε το φίλτρο του αποροφητήρα…).

 

Πριν σβήσει η φωτιά, περιχύνουμε το κρασί.

 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να μείνει το μισό.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το θυμάρι και το μπαχάρι.

 

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο καλά αλατισμένο ζεστό νερό και τα’ ανακατεύουμε να μην κολλήσουν.

 

Τα ψήνουμε για 5’.

 

Αφού ψηθούν, τα στεγνώνουμε και κρατάμε 1 ποτήρι από το νερό τους (με άμυλο).

 

Στη συνέχεια βάζουμε τον κιμά στην κατσαρόλα που βράζαμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε την κρέμα το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.

 

Αφού αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το νερό από τα μακαρόνια και τελευταία προσθέτουμε και τα μακαρόνια.

 

Ανακατώνουμε αργά να ενοποιηθούν τα υλικά μας για περίπου 3’.

 

Αφού είναι έτοιμα, προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι και το τυρί και σερβίρουμε στα πιάτα.

Σχόλια

User Photo yammy yammy
2009-07-08 09:29:53
Χα χα!! Μη την κάνεις καλοκαιριάτικα τη συνταγή. Βλέπεις η πυροσβεστική έχει πολύ δουλειά αυτή τη περίοδο.... Πάντως πραγματικά φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή. Θα τη φτιάξω σύντομα!
User Photo vch vch
2009-06-30 00:20:31
Χα! συνήθως δεν αντέχει και πολύ η φωτιά. Ισα που προλαμβαίνω να τη σβήψω με το κρασί. Ολα γίνονται γρήγορα. Οπότε τρέχα γιατί αξίζει τον κόπο
User Photo kiss the cook! kiss the cook!
2009-06-29 23:05:38
Διαβάζω την συνταγή σου και μου τρέχουν τα σάλια... (Για καλό στρώθηκα μπροστά στο pc βραδιάτικα?...) Ερώτηση: αν δεν "ξυπνήσει ο Νέρωνας μέσα μας" υπάρχει κίνδυνος να μην μας πετύχει όσο πρέπει? Εγώ... είμαι ικανή να μπουρλοτιάσω το σύμπαν! ! !

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.