Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πάστα φλώρα με ντομάτες και τυριά


13
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Απλό και νόστιμο ορεκτικό που ταιριάζει σε πολλά τραπέζια σαν πρώτο πιάτο, αλλά και σαν συνοδευτικό για τη μπύρα, το κρασάκι ή το ουζάκι μας.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

ΖΥΜΗ
1 ποτήρι ηλιέλαιο
3/4 από ένα ποτήρι, κρασί
600 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΓΕΜΙΣΗ
200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
200 γραμμάρια τριμμένο gouda
200 γραμμάρια τριμμένο έμενταλ
200 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
3 - ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό


1 ποτήρι γάλα
4 αυγά
Ετοιμάζουμε τη ζύμη,ανακατεύοντας το ηλιέλαιο, το κρασί και το αλεύρι και αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μια πρέζα αλάτι. Τη ζυμώνουμε καλά, την κάνουμε μια μπάλα και τη βάζουμε 3 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτα, με διάμετρο όση ένα ταψί πίτσας κανονικού μεγέθους και στρώνουμε τη μισή και λίγο παραπάνω ζύμη. Βάζουμε δύο στρώσεις τυριά και ντομάτες, πασπαλίζουμε με το βασιλικό και καλύπτουμε την τάρτα μας με την υπόλοιπη ζύμη που την κάνουμε λουρίδες σταυρωτές.
Χτυπάμε τ αυγά με το γάλα, περιχύνουμε την τάρτα και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς μισή ώρα.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-17 12:08:25
Always hungry καλή σου μέρα! Ελπίζω να σε κάλυψα με τα συμπληρωματικά στοιχεία που έγραψα στη συνταγή. Αν όχι, μπορείς να με ρωτήσεις ότι θέλεις και μη σκέφτεσαι σε καμία περίπτωση ότι ενοχλείς. Κάθε άλλο. Είναι χαρά μου να μεταδίδω ότι ξέρω και να μαθαίνω από σας. Σ ευχαριστώ!
User Photo Always hungry Always hungry
2010-03-16 20:37:16
Εξαιρετική φαίνεται η συνταγή σου Sokolatoula!! Μήπως μπορείς να μας πεις τι διαμέτρου ταρτιέρα χρειάζεται για τη συγκεκριμένη δόση ζύμης; Και επειδή κάποιες από εμάς δεν είμαστε και τόσο έμπειρες (καλή ώρα....), θα ήταν εύκολο να μας γράψεις λίγα περισσότερα όσον αφορά τη διαδικασία για τη ζύμη; Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να μην γίνομαι ενοχλητική
User Photo katsaroliaki katsaroliaki
2010-03-13 21:48:45
axaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa!!!!euxaristwwwwwwwwwwwwww!!!!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-12 21:16:27
Δεν παίζεσαι!!!
User Photo katsaroliaki katsaroliaki
2010-03-12 21:10:06
και μόλις τώρα έβγαλα από τον φούρνο μια γλυκιά!!!αύριο λοιπόν θα κάνω και αλμυρή!!!!ευχαριστώωωω για ακόμα μια φορά!!!χεχεχεχε

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.