Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πάστα Μιχάλη


7
0


Μερίδες: 4-5 βαζα
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo konstadia konstadia

Παστα πιπεριας μιχαλη απο Γιαννιτσα.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Ντιπ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 κιλα πιπεριες
4 μελιτζανες φλασκες
μισο ματσακι μαιντανο
2 -3 σκελιδες σκορδο 
αλατι
πιπερι καυτερο
λαδι
Πρωτα ψηνω στον φουρνο πιπεριες και μελιτζανες.
Κατοπιν καθαριζω και βαζω στο μουλτι
Αλεθω πιπεριες και μελιτζανες και βαζω και τα υπολοιπα υλικα.
Βραζω σε χαμηλη φωτια και γεμιζω σε βαζα τα γυρναω αναποδα.

Σχόλια

User Photo κλαρα κλαρα
2011-10-13 02:32:50
οι πιπεριες ειναι φλωρινης και ο μιχαλης αυτος που εδωσε τη συνταγη:)))
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2011-10-12 10:32:32
Τι πιπεριές είναι αυτές που χρησιμοποιείς; Δεν εχω ξαναακούσει πιπεριές μιχάλη;

Παραλλαγή συνταγής

User Photo cherrugro cherrugro
2011-10-14 11:02:31
Κατι παρομοιο κανουμε και στην χωρα μου, Ρουμανια. Μονο που τσιγαριζουμε στο λαδι κρεμμυδια και σκορδο ψιλοκομμενα, μετα προσξετουμε φρεσκια ντοματα πολτοποιημενη και οταν βρασει λιγο η σαλτσουλα προσθετουμε τις μελιτζανες και τις πιπεριες, που εχουμε ψησει και ψιλοκοψει και συνεχιζουμε τοβρασιμο μεχρι να δεσει και να μελωσει. Γεμιζουμε σε βαζακια. Ειναι πεντανοστιμο και σερβιρεται πανω σε ψωμακι. Tip: Μπορειτε να βαλετε πιπεριες Φλωρινης, δινουν πολυ ωραιο χρωμα αλλα και γευση.
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.