Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Παραδοσιακές Χυλοπίτες ( με αυγά)


5
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 200 '
User Photo persa persa
Τις χυλοπίτες τις φτιάχνουμε καλοκαιρινή εποχή για να στεγνώσουν. Μόλις φτιαχτούν χρειαζονται ένα χώρο για να αερίζοντε και να στεγνώσουν σκεπασμένες με τούλι για να προστατεύονται(π.χ το κρεββάτι σε υπνοδομάτιο που δεν χρησιμοποιήται, με ανοιχτες μπαλκονόπορτες και κλειστα ρολλά τοσο ώστε να αερίζονται).
Αυτό πέρνει 3 έως 4 μέρες να γίνει, αλλιως θα μουχλιασουν ή θα πιάσουν ψείρες. Η μητέρα μου τις διατηρεί όλο το χειμώνα σε πάνινη θήκη!!, εγώ προτιμώ τα αεροστεγή  βάζα.
Εναλλακτικά το ψήσιμο μπορεί να γίνει και στο φούρνο στους 50 βαθμούς περίπου για αρκετές ώρες, ίσως 4.
Ετικέτες:χυλοπίτες, αυγά, παραδοσιακό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Κλασσικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 8 αυγά, για κάθε αυγό αντιστοιχεί ένα φύλλο που θα ανοίξουμε και αυτό περίπου για ένα φαγητό
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη που μπορούμε να την ανοίξουμε φύλλο.Υπολόγισα ότι είναι περίπου 2 αυγά ανά 3 κούπες αλεύρι.
  • αλάτι

Κοσκινίζουμε το αλεύρι ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση, ρίχνομε τα αυγά και το αλάτι. Ζυμωνουμε, να γίνει σφιχτή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλο με λεπτό πλάστη.
Μετά κάθε φύλλο το διπλώνουμε στη μέση δύο φορές και με ένα καλο μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος λουρίδες 0,5 εκ. ή πιο χοντρές λουρίδες και μετα τις ξανακόβουμε κάθετα, σε τετραγωνάκια.
Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με υφασμα.
Ακολουθεί ή διαδικασία ξήρανσης και η αποθήκευση.

  • Αμα λάχει, ρίχνουμε και μια χούφτα φρέσκες σε ντοματούλα που βράζει. Θέλουν 2-3 λέπτα.Το φαγητό της ημέρας, "φρέσκες σπιτικές χυλοπίτες"

Σχόλια

User Photo persa persa
2009-08-27 13:44:48
κλαρα αυτο το ρυθμίζεις..Αν βάλεις λιγότερα φτιάχνεις πιο λίγες. Κάθε αυγό και φύλλο.
User Photo κλαρα κλαρα
2009-08-27 11:36:49
persa μηπως τα αυγα ειναι πολλα?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.