Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Παπαρδέλλες με γλυκό κολοκύθι, τυρί, μανιτάρια, κόκκινο λάχανο και κάστανα


4
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo anthropomastoras anthropomast oras

Προχτές έτυχε να βρεθώ σε μία τραττορία στην πόλη μου, που σαν πιατο της ημέρας είχε παππαρδέλλες με γλυκό κολοκύθι, τυρί, μανιτάρια, κόκκινο λάχανο και κάστανα. Δεν ξέρω γιατί αλλα και μόνο από το όνομα δεν μπορούσα να αντισταθώ. Το παράγγειλα και φυσικα εντυπωσιασμένος απο την γεύση δεν άντεξα και έμαθα την συνταγή από τον μάγειρα, έναν ευγενέστατο παπούλη που μου χαρισε ενα τεραστιο χαμόγελο όταν με είδε να μυρίζω και να γεύομαι ολο περιέργεια το μικρό βασίλειό του, την κουζίνα του.

Ετικέτες:Κολοκύθι, Τυρί, Μανιτάρια, Λάχανο, Κάστανα, Τηγάνι, Κατσαρόλα, Κρέμα γάλακτος, Πατάτα, Κρεμμύδι, Μαϊντανός, Σκόρδο Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

300γρ παππαρδέλλες 
400γρ ζωμό λαχανικών 
200γρ γλυκό κολοκύθι σε μικρά κυβάκια 
80γρ μανιτάρια φρέσκα 
80γρ κρέμα γάλακτος 
80γρ τυρί τύπου κασέρι 
40γρ πατάτα σε κυβάκια 
10 μεσαία κάστανα ψημμένα 
10γρ λάχανο κόκκινο 
λίγο κρεμμύδι, σκόρδο, μαιντανό, λάδι και αλατοπίπερο

- Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα - σαλτσα για τα ζυμαρικά μας με το να βρασουμε στο ζωμο λαχανικών το μισο κολοκύθι και την πατάτα ανακατέβοντας εως να γίνει ενα πηκτο μείγμα σαν μέλι. - Ετοιμάζουμε το τυρι το οποιό και λιώνουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος αργά έως να γίνει κι αυτό ένα πηκτό διάλυμα και φυσικα ξεχωριστά απο τα λαχανικά μας. - Το υπόλοιπο κολοκύθι το σωτάρουμε ελαφρά σε τηγάνι και χαμηλή φωτιά με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάδι έως να ροδίσει ελαφρά. - Σε εκείνο το σημείο προσθέτουμε και τα μανιτάρια μας. - Τότε ανακατέυουμε και τα δύο μείγματα μαζί και προσθέτουμε λίγο αλατάκι και πιπέρι ανάλογα τα γούστα μας και προσθέτουμε τα 2 απο τα 5 κάστανα που τα έχουμε κόωει σε χοντρά κομμάτια. - Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας που έχουμε βράσει πριν σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρα για να μην σπάσουνε και προσθέτουμε στο πιάτο μας. - Για το σερβίρισμα διακοσμούμε με τα κομματάκια απο το τριμένο λάχανο και τα υπόλοιπα κάστανα σε χοντρά κομάτια και τον μαιντάνο.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.