Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Παπαρδέλες με κοτόπουλο, φινόκιο και ζαφορά


12
0


Μερίδες: για 4 άτομα
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo Trinity Trinity
Η ζαφορά ή κρόκος ή σαφράν είναι ένα μπαχαρικό με εκτυφλωτικό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα. Βγαίνει από τους στήμονες ενός όμορφου μοβ λουλουδιού, του φυτού κρόκος, που καλλιεργείται στην περιοχή της Κοζάνης και θεωρείται από τις καλύτερες ποικιλίες.
Ετικέτες:παπαρδέλες, ζυμαρικά, κοτόπουλο, φινόκιο, ζαφορά, σαφράν, κρόκος κοζάνης Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 3 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα ζαφορά
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κ. σ. λάδι
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζουμε τις παπαρδέλες έως ότου γίνουν al dente.
  2. Σε μπολ με λίγο νερό μουλιάζουμε τις κλωστούλες της ζαφοράς.
  3. Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε με το λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε το κοτόπουλο και το φινόκιο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το νερό με τη ζαφορά.
  5. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  6. Σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  7. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βρασμένες παπαρδέλες, το φρέσκο θυμάρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά.
  8. Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.