Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Παντεσπάνι με γλυκολέμονο


9
0


Μερίδες: 10-12
Χρόνος ετοιμασίας: 25 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo qslv qslv
εύκολο κέικ με υφή παντεσπανιού και άρωμα γλυκολέμονου (λάιμ)
Ετικέτες:γλυκό, ξινό, λάιμ, κέικ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 και 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
6 αυγά μέτρια
226 γραμμάρια βούτυρο
ξύσμα από 2 λάιμ ή 1 λεμόνι
1 πολύ γεμάτη κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 βανίλιες

όλα τα ανωτέρω πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, το βούτυρο πρέπει να είναι λιωμένο σχεδόν εντελώς

για το γλάσο
2 κουταλιές της σούπας χυμός λάιμ φρεσκοστυμμένος ή χυμός λεμονιού
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
1. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και της βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά.

2. Σε άλλο μπωλ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε δυνατά για 1'.

3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά για 4'.

4. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να "φουσκώσει" το μείγμα κάπως.

5. Κατόπιν βάζουμε το μισό από το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε πολύ ήπια μέχρι να γίνει ομογενές. Έπειτα προσθέτουμε και το υπόλοιπο μισό, ανακατεύοντας πάλι πολύ ήπια. Αν ανακατέψουμε πολύ θα γίνει σκληρό το κέικ.

6. Βάζουμε το ξύσμα λάιμ ή λεμονιού και ανακατεύουμε με το χέρι για λίγο.

7. Σε αντικολλητική φόρμα την οποία έχουμε αλευρώσει και βουτυρώσει, βάζουμε το μείγμα.

8. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C πάνω-κάτω αέρα μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι. Αν το κέικ αρχίσει να καίγεται επιφανειακά ενώ είναι άψητο από μέσα, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να ψηθεί όλο.

9. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 10' πριν το βγάλουμε από τη φόρμα (έχει την τάση να σπάει όταν είναι ζεστό).

10. Σε μια κούπα ανακατεύουμε το χυμό λάιμ (ή λεμονιού) και τη ζάχαρη άχνη πολύ καλά. Ζεσταίνουμε το γλάσο ελαφρώς στα μικροκύματα, για 30".

11. Αφού βγάλουμε το κέικ από τη φόρμα περιχύνουμε με το γλάσο.

Ταιριάζει πολύ με γρανίτα λεμόνι ή άλλο "ξινούτσικο" παγωτό.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.