Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πανσέτες με μανιτάρια


12
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo ADAM ADAM
Πανσετάκια χοιρινά ψημένα με πλευρώτους και μαυροδάφνη. Πάνε τέλεια με ρύζι στον ατμό ή λαχανικά ψητά (κατά προτίμηση και αυτά σβησμένα με μαυροδάφνη για να μην μπερδεύουμε το κρασί με το ξύδι ή το λεμόνι)
Ετικέτες:Αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 6 πανσετάκια χοιρινά
  • Μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο μαυροδάφνη
  • Αλάτι, πιπέρι φρέσκο και σε κόκκους
  • Δεντρολίβανο
  • 1-2 φυλλαράκια δάφνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι και μόλις κάψει ελαφρά πρσθέτουμε τις πανσέτες μέχρι να ροδίσουν, χωρίς να μαραθούν. Τις γυρίζουμε και καρφώνουμε σε ένα πηρούνι τη σκελίδα του σκόρδου και την περνάμε ανάμεσα στις πανσέτες να "τσιγαριστεί". Μόλις τσιγαριστεί καλά την πετάμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανάλογα πως μας αρέσουν χοντροκομμένα ή ψιλοκομμένα, και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σκεπάζουμε χαμηλώνοντας τη φωτιά.
Θέλει περίπου 20 λεπτά βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.