Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πανδεσία λαχανικών


10
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 80 '
User Photo mima mima

Μεζεδάκι με λαχανικά για συνοδεία ούζου ή τσίπουρου

Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

20 κολοκυθολούλουδα

2 μελιτζάνες (λευκές κατά προτίμηση)

2 τομάτες μεγάλες ή 4 μικρές

4 κολοκυθάκια

4 ποτήρια νερό (χλιαρό)

αλεύρι μαλακό όσο πάρει για να γίνει χυλός

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα γλυκιά

κάρυ

άνηθο

μαϊδανό

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το κάρυ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας για να έχουμε έναν χυλό σαν αυτόν που κάνουμε τις τηγανίτες. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο τον μαϊδανό και τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε στο χυλό. Τον αφήνουμε στην άκρη να δέσουν τα αρώματα και ετοιμάζουμε τα λαχανικά.

Πλένουμε τα λουλουδάκια και αφαιρούμε το στήμονα από το κέντρο τους. Τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε κόβοντας τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε φέτες πάχουν 3 χιλιοστών. Κόβουμε και τις τομάτες σε φέτες μισού εκατοστού περίπου και όπως είναι κομμένες αφαιρούμε τα σπόρια από κάθε φέτα και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι καλαμποκέλαιο αρκετό και ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί το λάδι βουτάμε μια μια φέτα από λαχανικά στο χυλό και τηγανίζουμε με τη σειρά. Τα βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι. Για να σερβίρουμε τα βάζουμε σε πιατέλα χωριστά το κάθε είδος και συνοδεύουμε με μπολακια με γιαούρτι στραγγιστό, τζατζίκι, σκορδαλιά και κατίκι Δομοκού. (Τον χειμώνα το φτιάχνω με φουντίτσες από μπρόκολο, κουνουπίδι και καρότο).

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.