Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πανακότα με σάλτσα σοκολάτας


11
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 0 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ

Ένα δροσερό Ιταλικό γλυκό με την απαραίτητη παρουσία της σοκολάτας!

Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

400 γρ. φρέσκο γάλα
600 γρ. κρέμα γάλακτος
6 φύλλα ζελατίνης
150 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες

Για τη σαλτσα σοκολάτας

1 φλ. ζαχαρη αχνη
200 γρ. σοκολατα κουβερτουρα
1 φλ. κρεμα γαλακτος
2 κ.σ. βουτυρο

1.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε μέχρι να φουσκώσουν.
2.Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
3.Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη,τις βανίλιες και τις ζελατίνες.Αν έχετε κλωνάρι βανίλιας είναι ακόμα πιο μυρωδάτη.
4.Ανακατεύουμε τα υλικά καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει λίγο.
5.Ρίχνουμε το μείγμα σε 12 ατομικά μπολάκια ή σε στρογγυλή ή μακρόστενη φόρμα και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
6.Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ομοιογενες μείγμα. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει ελαφρά η σάλτσα μας.

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε τοποθετούμε τα μπολάκια σε βραστό νερό για μισό λεπτό για να ξεφορμαριστούν εύκολα και γαρνίρουμε με μπόλικη σάλτσα σοκολάτας.

Σχόλια

User Photo IRENE IRENE
2010-03-15 19:15:56
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ...ΤΙ ΚΡΙΜΑ...
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2010-03-13 20:49:06
Η πανακότα είναι ένα γλυκό χωρίς πολλά υλικά αλλά θε'ι'κό.Αν δεν είχε την ποσότητα της κρέμας γάλακτος που έχει θα ήταν λίγο πιο αθώα!Μια φορά στο τόσο όμως αξιζει να τη δοκιμάσουμε.Mima,μη μου λες για δίαιτα γιατί είναι ένα θέμα που πονάει!
User Photo mima mima
2010-03-13 12:23:03
Μου αρέσει πολύ η πανακότα και δεν την έχω φτιάξει ποτέ μόνη μου. Μόλις μου επιτρέψει η δίαιτα να φάω γλυκό θα τη δοκιμάσω.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.