Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πανακότα με κρέμα πραλίνα


11
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Μια απλή πανακότα μετατρέπεται σε πολύ πολύ γευστική και ευπαρουσίαστη αν βάλουμε μια πινελιά φαντασίας.
Ετικέτες:γλυκό, κρέμες Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για την πανακότα
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα ζελατίνας
  • 1 βανίλια φυσική (τα σποράκια)

Για την κρέμα πραλίνα

  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3/4 της κούπας μερέντα

Για διακόσμηση

  • 10 κερασάκια
  • 5 κουταλιές της σούπας έτοιμο σιρόπι καραμέλας
  1. Βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας.
  2. Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνας σε κρύο νερό για λίγα λεπτά και τα προσθέτουμε στο γάλα.
  3. Αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και στη συνέχεια μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτουμε τη μερέντα.
  5. Όταν η πανακότα παγώσει καλά, την ξεφορμάρουμε σ’ ένα δίσκο, και τη γαρνίρουμε με το σιρόπι καραμέλας, την κρέμα πραλίνας και τα κερασάκια.

  • Το φλοιό της βανίλιας δεν τον πετάμε, μπορούμε με αυτόν να αρωματίσουμε τη ζάχαρη ή το Γαλλικό μας καφέ.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.