Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πανακότα βανίλια - μόκα


14
1


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 5 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Μια παραλλαγή της αγαπημένης μας πανακότας που έφτιαξα εχθές και άρεσε πολύ στον πληθυσμό του σπιτιού! Σας την παραθέτω...
Ετικέτες:Γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (14 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια γάλα
50 γραμμάρια ζάχαρη
10 φύλλα ζελατίνας
1 βανίλια φυσική (χρειαζόμαστε τα σποράκια)

Για τη γεύση μόκα χρειαζόμαστε:
1/2 κούπα κουβερτούρα σε σταγόνες (περίπου 50 γραμμάρια)
1 κουταλάκι νες καφέ
Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό.
Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνα την οποία έχουμε στύψει καλά.
Την ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά και μοιράζουμε το μισό μείγμα σε 8 ατομικά φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει, ενώ στην υπόλοιπη πανακότα προσθέτουμε την κουβερτούρα και το νες καφέ.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και όταν παγώσει η άσπρη πανακότα γεμίζουμε τα φορμάκια με την υπόλοιπη.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και όταν τη σερβίρουμε τη γαρνίρουμε με φύλλα και σιρόπι σοκολάτας.

Σχόλια

User Photo paprika paprika
2010-09-29 21:09:59
Σοκολατούλα μου, ξέρεις ότι δεν πολυσυμπαθώ την κρέμα γάλακτος, αλλά για αυτή την πανακότα ευχαρίστως αλλάζω γνώμη!!!! Αλλωστε πανακότα χωρίς κρέμα δεν γίνεται!!!
User Photo butterfly butterfly
2010-09-28 20:45:00
σοκολατουλα μπραβο σου!το εκανες παλι το θαυμα σου!!!!1
User Photo Trinity Trinity
2010-09-28 00:39:54
Sokolatoula μου δυστυχώς είναι απτα γλυκα που δεν μου αρέσουν αλλά ευτυχώς το λατρεύουν οι γονείς μου και απτη photo μπορώ να φανταστώ ότι αν την φτιάξω δεν θα μείνει τίποτα!!!!!θα σου πω εντυπώσεις όταν το δημιουργήσω...
User Photo κλαρα κλαρα
2010-09-27 22:13:55
Απιθανη!δεν εχω φτιαξει ποτε........μου αρεσει που δεν εχει πολυ ζαχαρη,και ειναι ευκολη:))))

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.