Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πανακότα


9
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo chef ice chef ice

Ενα δροσιστικο γλυκο

Ετικέτες:γλυκο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 750 ml γαλα
  • 250 ml κρέμα γαλακτος
  • 190 γρ ζάχαρι άχνη
  • 5-6 ζελατίνες
  • βανίλια (κατα προτίμιση καρπο)
  • σιροπι της αρεσκίας μας (εγώ προτιμώ καραμέλα)

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη,την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και τα αφίνουμε να βράσουν.

Εν το μεταξή τοποθετούμε τις ζελατίνες σε ενα μπολ και το γεμίζουμε με κρύο νερο και τις αφήνουμε να μαλακόσουν.

Οταν ειναι έτοιμο το μείγμα με το γάλα το ανακατεύουμε να γινει χλιαρο και προσθετουμε τις ζελατίνες στραγγίζοντας με το χέρι μας το περίσιο νερο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

Βάζουμε το μείγμα σε μπολάκια ή μπορούμε να το βάλουμε σε ταψι και να το κοβουμε κομματια.

 

Tip: Μπορούμε να αρωματίσουμε το μειγμα μας με κάποιο λικερ τις αρεσκίας μας απλα να προσθέσουμε κι αλλη ζελατίνη.

Σχόλια

User Photo JustCook JustCook
2010-11-02 18:40:02
Δοκίμασε να βάλεις ενα ποτηρακι ρούμι captain Morgan black μέσα στην κρεμα Κ σιροπι μανγκο ολα τα λευτά
User Photo vch vch
2009-08-12 19:45:56
Δοκιμάστε και πάνω απο την πανακόττα, τις καραμελωμένες φλούδες απο νεράντζι που ανέβασα λίγο καιρό πριν.. Η βελουδένια γεύση της κρέμας γεμίζει με το γλυκοπικροξυνό και βγαίνει απίθανο.. Βεβαιως η πρώτη και καλύτερη σως για την κρεμα πανακόττα είναι με φράουλα.. :-)
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-01 14:53:21
Καλή ιδέα η μαστίχα. Εγώ σκέφτομαι να την κάνω με λικέρ λεμόνι (limoncello)
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-05-30 14:04:01
Είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά όταν είναι πετυχημένη. Λίγη μαστίχα άραγε πάει;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.