Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Παέγια (paella)


9
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo κλαρα κλαρα

Εξαιρετικο πιατο της Μεσογειακης Ισπανιας,οπου εκει γινεται στη φωτια των ξυλων!
Στη κλασικη παέγια βαζουμε κρεατικα και θαλασσινα μαζι.
Η συνταγη ειναι μονο με θαλασσινα.
Εσεις μπορειτε να προσθεσετε κοτοπουλο,λουκανικο η οτι κρεας σας αρεσει!

Ετικέτες:παελα,paella Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

8 μεγαλες καραβιδες
8 μεγαλες γαριδες
300 γρ καθαρισμενα καλαμαρακια
20 μεγαλα μυδια καλα καθαρισμενα(με το κελυφος)
20 γυαλιστερες(τις οποιες εχουμε βρασει και καθαρισει καλα)

2 ποτηρια ρυζι μακρυκοκο
1 φλυτζανι ελαιολαδο
2 κρεμυδια τριμενα
1 σκελιδα σκορδο(πολτος)
2 ντοματες ψιλικομενες 
κροκο κοζανης
αλατι-πιπερι
προεραιτικα ταμπασκο και ψιλοκομενο μαιντανο

Σε ενα γουοκ βαζω το ελαιολαδο και σωταρω τα καλαμαρακια τα οποια εχω κοψει σε κοματια.Οταν ροδισουν τα βαζω σε μια πιατελα.
Συνεχιζω με τις καραβιδες και μετα με τις γαριδες.
Στη συνεχεια σωταρω το τριμενο κρεμυδι με το σκορδο
και το ρυζι και ανακατευω.
Ριχνω τις ντοματες με  το κροκο(1 κουταλακι περιπου)
και το αναλογο νερακι (5-6 ποτηρια)
Τελος βαζω τα μυδια με τις γυαλιστερες(οσα εχουν ανοιξει,τα εχω προβρασει)αλατι-πιπερι καιξαναβαζω στο γουοκ καραβιδες,γαριδες και καλαμαρακια.
Ανακατευω χαμηλωνω τη φωτια και το αφηνω να βρασει μεχρι να πιει ολο το ζουμι του.
Σερβιρεται ο καθενας στο πιατο του βαζοντας το γουοκ πανω στο τραπεζι με φρεσκοτριμενο πιπερι και ψιλοκομενο μαιντανο!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.