Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Πάβλοβα


7
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 180 '
User Photo lask lask
Συνταγή της φίλης μου Αναστασίας από  την Αυστραλία. Συνηθίζεται πολύ εκεί.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

180 γ. ασπράδια (6 ασπράδια)
180 γρ. ζάχαρη
180γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. άγλυκη σαντιγύ
1 κιλό φράουλες
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Χτυπάμε τα ασπράδια  με τη ζάχαρη σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα στο μίζερ. Όταν γίνει η μαρέγκα σφιχτή ρίχνουμε την άχνη σαν βροχή και ανακατεύουμε και βάζουμε μεγαλες κουταλιές σε λαδόκολλα. Με το κουτάλι δημιουργούμε λακκούβα στο κέντρο της κάθε μαρέγκας (μπορεί να είναι και σαν τούρτα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αέρα ή κανονικό στους 120 βαθμούς για 2 ώρες ή 90-100 για 3 ώρες. Όταν ψηθεί η μαρέγκα, ξεκολλάμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε να στεγνώσει. Τοποθετούμε πάνω στη μαρέγκα τη σαντιγύ και πάνω από τη σαντιγύ τις μισές φράουλες σε λεπτές φέτες. Τις υπόλοιπες τις πολτοποιούμε με ζάχαρη (φτιάχνουμε σάλτσα φράουλας) και περιχύνουμε το γλυκό.Το γλυκό αυτό καταναλώνεται αυθημερόν. Η φίλη μου Αναστασία αντί για φράουλες βάζει μπανάνες επίσης.

Σχόλια

User Photo lask lask
2009-11-07 08:13:50
Η πάβλοβα πήρε το όνομά της από την μπαλαρίνα Anna Pavlova η οποία επισκεύτηκε την Αυστραλία το 1926. Τότε ο chef μεγάλου ξενοδοχείου του Wellington της Ν. Ζηλανδίας δημιούργησε το γλυκό αυτό προς τιμήν της. Η παλαιότερη συνταγή εντοπίζεται σε περιοδικό της Ν. Ζηλανδίας το 1929. Την πατρότητα διεκδικούν και οι Αυστραλοί.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.