Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και πιπεριά


8
0


Μερίδες: 1
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo stoxasths stoxasths
Μια εύκολη κα πιο υγιεινή εκδοχή ομελέτας
Ετικέτες:αυγά, ομελέτα, μανιτάρια, πιπεριά, φούρνος, αλμυρό, τοματίνια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Αυγά - Γαλακτοκομικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Υλικά

3 αυγά

3 μανιτάρια

1 πιπεριά

4 τοματίνια cherry

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 φέτα κασέρι

1 φέτα γαλοπούλα

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Λίγο φρέσκο γάλα

Πριν ξεκινήσετε, ανάψτε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Μετά, ψιλοκόψτε σε ένα βαθύ μπωλ  μανιτάρια, πιπεριά και κρεμυδάκια, κόψτε στην μέση τα τοματίνια και κόψτε το κασέρι και την γαλοπούλα σε όσο μικρά κομμάτια θέλετε. Σπάστε και χτυπήστε τα αυγά για λίγο, μαζί με όσο αλάτι θέλετε και ρίξτε το στο μπωλ που έχετε ψιλοκόψει τα προηγούμενα υλικά. Ανακατέψτε και βάλτε μία κουταλιά αλεύρι και λίγο γάλα. Πάρτε το σκεύος που θα την ψήσετε (μπορεί να είναι μέχρι και μικρή φόρμα κέηκ), προσθέστε ελάχιστο λάδι και ρίξτε το μείγμα. Ψήστε για τουλάχιστον 20’ και μετά αν την θέλετε υγρή μπορείτε να την βγάλετε, αν πάλι προτιμάτε την ομελέτα πιο στεγνή, αφήστε για άλλα 10’. Ανάλογα με τον φούρνο και το σκεύος όμως, καλό είναι να την κοιτάτε.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

User Photo stoxasths stoxasths
2011-09-23 01:01:07
Μπορείτε να τρίψετε τυρί πάνω απο το μείγμα πριν το βάλετε στο φούρνο. Μπορείτε να ρίξετε ό,τι μυρωδικά θέλετε, εγώ έβαλα αλάτι, μέντα και φασκόμηλο.
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.