Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ομελέτα φούρνου


12
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo karry karry

Η ομελέτα φούρνου είναι γι' αυτούς που θέλουν να απόφευγουν το τηγάνι και θέλουν κάτι πολύ γρήγορο και νόστημο

Ετικέτες: Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Αυγά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

@ από 6 ως 8 αυγά

@ 2 πατάτες μέτριες

@ 2 πιπεριές φλάσκες μέτριες (πράσινη & κόκκινη)

@ 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα

@ μοτσαρέλα τριμμένη (ή φέτα ή τυρί για μακαρόνια)

@ 2-3 κλωνάρια μαϊντανός

@ πιπέρι, αλάτι, ταμπάσκο

@ Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες (χοντρούλικες), τις τηγανίζουμε χωρίς να τις ξεροψήσουμε και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να τους τραβήξει τα πολλά λάδια

@ Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια και τα κρεμμύδια σε κύβους και τα  “μαραίνουμε” λίγο σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι ή καθόλου λάδι (αν θέλετε τα λαχανικά πιο τραγανά στην ομελέτα, δεν τα μαραίνεται καθόλου)

@ Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα (1/2 νεροπότηρο) και τα μπαχαρικά

@ Στρώνουμε σε πυρέξ (η σε ταψί με ψηλά τοιχώματα) πρώτα τις πατάτες , μετά τα μαραμένα λαχανικά μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό , το τριμμένο τυρί και από πάνω περιχύνουμε το μίγμα με τα αυγά

 

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2014-07-17 15:44:05
Έφτιαξα σήμερα την παραλλαγή της travelling light με τις βραστές πατάτες και θα βάλω πιπεριές φλωρίνης και μανιτάρια! Τελεια λύση όταν σου περισσεύουν αυγά, ευχαριστούμε καρρυ!
User Photo chef ice chef ice
2009-06-09 11:07:56
Ειναι πολύ ωραία εγώ την φτιαχνώ συχνά γιατι ειναι γρήγορη και νοστιμη
User Photo Kabamaria ή markan i lixouda Kabamaria ή markan i lixouda
2009-06-05 13:47:03
Εγώ είχα την τύχη να την δοκιμάσω και μπορώ να εγγυηθώ ότι ήταν τέλεια.... και πολύ ελαφριά. Δεν βαραίνει όπως η τηγανιτή. Κατερίνα να γράψεις και την συνταγή με τα μανιτάρια που ήταν υπέροχα και που μέχρι και εγώ που δεν είμαι fun τον μανιταριών τα τσάκισα.....
User Photo travellinglight travellingli ght
2009-06-05 11:37:51
Τέλεια είναι! Για όσους τους τρομάζει το τηγάνι, μπορεί να γίνει και με βραστές πατάτες λιωμένες και ανακατεμένες με τα αβγά, τουλάχιστον στο σπίτι μου έτσι τη φτιάχνουμε. Είναι πεντανόστιμη σε όλες τις εκδοχές, ακόμα και χωρίς επιπλέον λαχανικά.
User Photo karry karry
2009-06-04 20:30:37
Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να βάλω πατάτες αλλιώς θα μπορούσε να γίνει χωρίς να τηγανιστεί τίποτε Η ομελέτα φούρνου κόβεται ακριβώς όπως και η τηγανητή (Συγνώμη για το σβήσιμο αλλά είχε ορθογραφικά λάθη )
User Photo litsaki73 litsaki73
2009-06-04 20:24:32
Ωραία φαίνεται!! Θα τη δοκιμάσω. Με χαλάει λιγάκι το τηγάνι βέβαια (τελικά δεν το αποφεύγουμε ...), αλλά δεν είναι άσχημη!! Να ρωτήσω όμως κάτι. Κόβεται καλά σε κομμάτια ή γίνεται "σούπα"?? Να υποθέσω οτι μοιάζει λιγάκι με σουφλέ??
User Photo apapsa apapsa
2009-06-04 20:17:49
Και ήθελα να σε ρωτήσω τι είναι αυτή η ομελέτα φούρνου που έλεγες! Ωραία φαίνεται! Τώρα πείνασα για τα καλά :o)

Παραλλαγή συνταγής

User Photo karry karry
2009-06-04 20:32:45
Μπορούμε να προσθέσουμε ξυσμένη φρέσκια τομάτα καθώς και μανιτάρια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.