Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ομελέτα ρεφενές


8
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo travellinglight travellingli ght

Στα πρώιμα φοιτητικά μου χρόνια (πώς τα λέω ε;) έμενα σε μια εστία. Συχνά μαζευόμασταν φοιτητές από διάφορα δωμάτια για να μαγειρέψουμε μαζί, αξιοποιώντας  ό,τι υλικά είχε ο καθένας (πού λεφτά για ντελίβερι...). Μορ όφτεν δεν νοτ, καταλήγαμε σε κάποια ομελέτα.

Βασικοί κανόνες της ομελέτας-ρεφενέ είναι ότι μαγειρεύεται από παρέα πεινασμένη και βαριεστημένη, και χρησιμοποιώντας μόνο υλικά που ήδη έχουμε (ποιος τρέχει τώρα στο σουπερμάρκετ - άσε που τέτοια ώρα, μάλλον κλειστό θα είναι).

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Ομελέτες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 4-6 αβγά
  • 3 χοιρινές πανσέτες (περισσεύματα από το ψητό της χθεσινοβραδινής γιορτής - ή περισσεύματα από το χθεσινό ψητό ή βραστό κοτόπουλο, ό,τι υπάρχει σε τσιτσί βρε αδερφέ)
  • 1 ντομάτα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • όσες ψητές πατάτες περίσσεψαν από χθες ή 2-3 μέτριες πατάτες που θα τηγανίσουμε σήμερα
  • 1-2 πιπεριές
  • οποιοδήποτε κίτρινο τυρί υπάρχει στο ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια ή τριμένο
  • 2-3 φέτες ζαμπόν
  • μισή (ή και ολόκληρη) κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • λίγο γάλα

 

  • Εξηγούμε στα αγοράκια ότι ή θα βοηθήσουν ή θα το βουλώσουν και δεν θα μπλέκονται στα πόδια μας
  • Απομακρύνουμε το Σάκη από το σιντί πλέιερ γιατί πάλι θα βάλει Cradle of Filth
  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (αν είμαστε τυχεροί και κάποιος από εμάς έχει μούλτι, τα ψιλοκόβουμε στο μούλτι)
  • Αδειάζουμε την κονσέρβα τα μανιτάρια, σουρώνουμε, ξεπλένουμε, ξανασουρώνουμε
  • Κόβουμε σε κομμάτια τις φέτες του ζαμπόν
  • Κόβουμε σε κομμάτια τις πανσέτες ή το κοτόπουλο, προσέχοντας να αφαιρέσουμε τα κόκαλα
  • Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά
  • Όταν μαραθούν τα λαχανικά, ρίχνουμε τις πατάτες και το κρέας
  • Σπάμε τα αβγά, τα αδειάζουμε στο σέικερ του φραπέ, προσθέτουμε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μια κουταλιά γάλα και το δίνουμε στον Μιχαλάκη να το χτυπήσει, σαν ειδικός που είναι. Ο Σάκης κάνει χεντμπάνγκινγκ στο ρυθμό
  • Παίρνουμε το σέικερ από το Μιχαλάκη και το αδειάζουμε στο τηγάνι
  • Ρίχνουμε και το τυρί και το ζαμπόν
  • Αν έχουμε διάθεση για περιπέτεια, περιμένουμε να γίνει η ομελέτα από τη μία μεριά για να τη γυρίσουμε. Αν όχι, τη βαφτίζουμε κουταλάτη και την ανακατεύουμε με το κουτάλι
  • Συνοδεύουμε με σαλάτα, αν είμαστε τυχεροί και έχουμε λαχανικά για σαλάτα, με παξιμάδι και κρασί από τη λεβεντογέννα και με το γιαούρτι από το ψυγείο του Σάκη, αφού πρώτα τσεκάρουμε την ημερομηνία λήξης

 

[οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι συμπτωματική]

 

Σχόλια

User Photo travellinglight travellingli ght
2009-07-10 14:32:37
Άστα αυτά, αδελφούλα, και παραδέξου ότι για μια ακόμα φορά ήμουν το πρότυπό σου... :ο)
User Photo art art
2009-07-09 20:59:01
το σεικερ ειναι δικη ΜΟΥ πατεντα οκ?
User Photo travellinglight travellingli ght
2009-06-15 00:57:37
Χμ... από ό,τι φαίνεται το σέικερ είναι αποκλειστική μας πατέντα!
User Photo luna luna
2009-06-13 11:20:40
Πω πω τι μου θύμησες τώρα!!! Ομελέτα ρεφενέ!! Τα ίδια κάναμε κι εμείς μόνο που δεν χρησιμοποιούσαμε το σέικερ :)
User Photo travellinglight travellingli ght
2009-06-09 14:56:40
Χα χα! Φοιτητές, mtzam, τι περιμένεις! (Η λύση είναι απλή: δεύτερο σέικερ - και πολλή χλωρίνη!)
User Photo mtzam mtzam
2009-06-09 14:51:57
Όλα ωραία αλλά αυτό με τα αυγά στο σέικερ μου έφερε μια ανατριχίλα. Φαντάσου να χτυπήσεις σε πλαστικό σέικερ ωμό αυγό και μετά να θες να χτυπήσεις ένα φιέστα. Και μόνο η μυρωδιά της αυγουλίλας μου ανασήκωσε την τρίχα.... Μπρρρρρ.
User Photo travellinglight travellingli ght
2009-06-07 19:07:13
Προς το παρόν, πάρε μια γεύση Cradle of Filth από εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=iabXaeO2Dfw, για να δεις αν σου πάει να το χρησιμοποιείς στη μαγειρική σου. (Το ότι ετοιμάζεις νέα συνταγή εϊτίλας γιατί μου το λες; Με απειλείς, κύριε;)
User Photo aris1 aris1
2009-06-07 18:44:15
Ωραία η συνταγή, αλλά αυτό το "Cradle of Filth" που θα το βρω; Σε μαγαζί με μπαχαρικά;;; ;ο))) Και ετοιμάζω νέα συνταγή eightίλας
User Photo travellinglight travellingli ght
2009-06-07 17:29:07
Είναι που με έχει φάει η ζήλια γιατί δεν μπορώ να συμμετάσχω στις συνταγές εϊτίλας... :ο)
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-07 17:02:55
Κατατάσσεται σίγουρα στην κατηγορία των ιστοριοσυνταγών. Κατι παραπάνω από συνταγή δηλαδή! :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.