Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ομελέτα με σπαράγγια


9
0


Μερίδες: 2 - 3 (μεγάλο τηγάνι)
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 5 '
User Photo Μίνα Μίνα
Τη συγκεκριμένη ομελέτα την έφτιαξα με άγρια σπαράγγια που μάζεψα από την Αρκαδική γη.  Ηταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που δοκίμαζα σπαράγγια και μπορώ να πω ότι ενθουσιαστηκα με το άρωμα και τη γεύση τους!
Ετικέτες:αυγά, ομελέτα, σπαράγγια Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Αυγά - Γαλακτοκομικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • Ενα ματσάκι σπαράγγια άγρια (αν πρόκειται για ήμερα αγοραστά θα χρειαστούμε 2/3 του μάτσου)
  • 5 αυγά
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σφηνάκι γάλα εβαπορέ πλήρες
  • Λίγη πορτοκαλί πιπεριά (περίπου 1/4 του τεμ.)
  • Λίγη κόκκινη πιπεριά
  • Ανηθο
  • Λίγη γραβιέρα
  • Αλάτι
  • πιπέρι

(προαιρετικά αν έχετε περισσευούμενες από την προηγούμενη μέρα μπορειτε να βάλετε ψιλοκομμένες και 2-3 πατατούλες φούρνου. Εγώ σε αυτή πρόσθεσα πατάτες ψητές με φασκόμηλο που μου είχανε μείνει από το προηγούμενο βράδι)
  1. Ζεματάμε τα σπαράγγια μας σε βραστό νερό για 2'.
  2. Τα κόβουμε στα 2 ή στα 3 και τα σωτάρουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τις γλυκές πιπερίτσες σε μέτρια φωτιά για 2-3'
  3. Χτυπάμε τα αβγά με το εβαπορέ ή αν δεν έχουμε εβαπορέ με την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε αλατάκι και πιπεράκι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  4. Γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και προσθέτουμε φλείδες τυριού στην επιφάνεια της ομελέτας.


Προσοχή! Αν ρίξουμε τον άνηθο αντί για πάνω στην ομελέτα μέσα στα αυγά δε θα ανακατευτεί καλά, έχει την τάση να συγκεντρώνεται σε "σβώλους". Επίσης αν χρησιμοποιήσετε ημερα σπαράγγια να τα κόψετε σε μικρά κομμάτια (όπως κόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι) αφού όμως πρώτα τα ξεφλουδίσετε και τα ζεματίσετε (τα άγρια δε θέλουν ξεφλούδισμα γιατί είναι πολύ λεπτά)

Σχόλια

User Photo Μίνα Μίνα
2011-05-06 15:21:43
Φαίνεται ωραία και η δική σου σοκολατούλα απλά όταν βράζουμε τα λαχανικά χάνουνε τις βιταμίνες τους που είναι υδατοδιαλυτές. Βασίλη απ'όσο ξέρω στους πάγκους μαναβικής των μεγάλων σούπερ μάρκετ θα τα βρεις. Τουλάχιστον ο ΑΒ και ο Θανόπουλος έχουνε δεν ξέρω με σιγουριά για τα άλλα... Τα ελληνικά είναι λευκά και έχουν 2.50 ευρώ το ματσάκι αλλά είναι αρκετά και τα αξίζουν τα λεφτά τους. Τα ξένα είναι πράσινα και έχουνε 4.5 ... δεν τα έχω δοκιμάσει ομολογώ...
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-05-06 14:45:03
Σπαράγγια μαζεύει πολύ συχνά ο μπαμπάς μου και φτιάχνουμε ομελέτα με σπαράγγια αλλά διαφορετικά. Νεροβράζω τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό, τ αλευρώνω και τα τηγανίζω σε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια χτυπάω αυγά, τα αλατοπιπερώνω και τα ρίχνω πάνω από τα τηγανισμένα σπαράγγια. Θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή γιατί φαίνεται εξαιρετική Μίνα!
User Photo Basilis26 Basilis26
2011-05-06 12:22:20
μπορείς να μου πεις σε παρακαλω που πουλάνε σπαραγγια? δεν μπορω να βρω πουθενα!
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2011-05-06 11:40:16
Έχω φάει κι εγώ σπαράγγια ομελέτα με σπαράγγια που μάζεψα στην Εύβοια και ενθουσιάστηκα! Τώρα που είδα τη συνταγή τα λιμπίζομαι πάλι :-)
User Photo Μίνα Μίνα
2011-05-06 11:12:19
Οταν βρέθηκα με ένα ματσάκι σπαράγγια στα χέρια την εμπνεύστηκα. Marilu δοκίμασέ την θα σου αρέσει πολύ!
User Photo marilu marilu
2011-05-06 10:53:05
τα άγρια σπαράγγια είναι τέλεια.....μπράβο σου για τη συνταγή....

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.