Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ομελέτα με μαλλιά αγγέλου


9
0


Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo Trinity Trinity
Απλά αγγελική ;-P
Ετικέτες:Ομελέτα, φιδέ, αυγά, γρήγορη, εύκολη Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Αυγά - Γαλακτοκομικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 4 αβγά
  • 600 γρ. βρασμένα μαλλιά αγγέλου(φιδέ)
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κ.σ. μαΐντανό,ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
    1. Βράζετε τα μαλλιά αγγέλου σε αλατισμένο νερό,ώστε να γίνουν al dente.
    2. Τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε με τα 100 γρ. βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαΐντανό.
    3. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
    4. Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά και τα ανακατεύετε με τα μαλλιά αγγέλου.
    5. Αλατοπιπερώνετε.
    6. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι τοποθετημένο σε χαμηλή φωτιά.
    7. Ρίχνετε το μείγμα των αβγών και των μαλλιών αγγέλου και το απλώνετε ώστε να καλύψει όλο το τηγάνι.
    8. Αφήνετε την ομελέτα να ψηθεί ομοιόμορφα, γυρνώντας τη στα άκρα, ώστε να πηγαίνει το αβγό παντού.
    9. Όταν ροδίσει καλά από τη μια πλευρά, τη γυρίζετε χρησιμοποιώντας ένα πιάτο για να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
    10. Αν δείτε ότι χρειάζεται και άλλο βούτυρο, προσθέστε μια μικρή κουταλιά.
    11. Τη σερβίρετε αμέσως, πολύ ζεστή.

    Σχόλια

    User Photo Trinity Trinity
    2010-09-26 23:27:43
    :-) χιχι βασικα ειναι πανευκολη η συγκεκριμενη συνταγη και πολυ νοστιμη!!!! επειδη ειμαι και μικρη και δεν ειμαι σιγουρη αλλα τα μαλλια αγγελου δεν ειναι το μακαρονακι που κανουμε το λεγομενο φιδε ή κανω λαθος?τουλαχιστον εγω ετσι τοχω μαθει απτη γιαγια μου και αυτο χρησιμοποιω στη συγκεκριμενη συνταγη..
    User Photo Sokolatoula Sokolatoula
    2010-09-26 15:13:37
    Ασυνήθιστη αλλά δελεαστική ο ομελέτα σου Trinity. Μπράβο σου! Άξια για πολλά πολλά σκουφάκια!
    User Photo panselin panselin
    2010-09-26 14:38:01
    Τι μου θύμησες με τα μαλλιά αγγελου!! Υπάρχουν ακόμα?
    User Photo paprika paprika
    2010-09-26 13:54:34
    Πολύ ωραία η ομελέτα σου Trinity, θα την δοκιμάσω και ψημένη στο φούρνο, όπως φτιάχνω εγώ τις ομελέτες.

    Παραλλαγή συνταγής

    Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.