4 αβγά
600 γρ. βρασμένα μαλλιά αγγέλου(φιδέ)
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
3 κ.σ. μαΐντανό,ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
|
- Βράζετε τα μαλλιά αγγέλου σε αλατισμένο νερό,ώστε να γίνουν al dente.
- Τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε με τα 100 γρ. βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαΐντανό.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά και τα ανακατεύετε με τα μαλλιά αγγέλου.
- Αλατοπιπερώνετε.
- Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι τοποθετημένο σε χαμηλή φωτιά.
- Ρίχνετε το μείγμα των αβγών και των μαλλιών αγγέλου και το απλώνετε ώστε να καλύψει όλο το τηγάνι.
- Αφήνετε την ομελέτα να ψηθεί ομοιόμορφα, γυρνώντας τη στα άκρα, ώστε να πηγαίνει το αβγό παντού.
- Όταν ροδίσει καλά από τη μια πλευρά, τη γυρίζετε χρησιμοποιώντας ένα πιάτο για να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
- Αν δείτε ότι χρειάζεται και άλλο βούτυρο, προσθέστε μια μικρή κουταλιά.
- Τη σερβίρετε αμέσως, πολύ ζεστή.
|
2010-09-26 23:27:43
:-) χιχι βασικα ειναι πανευκολη η συγκεκριμενη συνταγη και πολυ νοστιμη!!!! επειδη ειμαι και μικρη και δεν ειμαι σιγουρη αλλα τα μαλλια αγγελου δεν ειναι το μακαρονακι που κανουμε το λεγομενο φιδε ή κανω λαθος?τουλαχιστον εγω ετσι τοχω μαθει απτη γιαγια μου και αυτο χρησιμοποιω στη συγκεκριμενη συνταγη..
2010-09-26 15:13:37
Ασυνήθιστη αλλά δελεαστική ο ομελέτα σου Trinity. Μπράβο σου! Άξια για πολλά πολλά σκουφάκια!
2010-09-26 14:38:01
Τι μου θύμησες με τα μαλλιά αγγελου!! Υπάρχουν ακόμα?
2010-09-26 13:54:34
Πολύ ωραία η ομελέτα σου Trinity, θα την δοκιμάσω και ψημένη στο φούρνο, όπως φτιάχνω εγώ τις ομελέτες.