Πλένουμε τις φέτες του ξιφία και τις αφήνουμε στην άκρη για να στεγνώσουν καλά.
Ρίχνουμε σε ένα σκεύος την τριμμένη φρυγανιά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατώνουμε μέχρι να γίνει μια ομογενοποιημένη πάστα.
Απλώνουμε, σαν βάση, τη μισή από την πάστα που φτιάξαμε στους πάτους από δύο μικρά, πήλινα σκεύη.
Πάνω εκεί τοποθετούμε τις φέτες του ψαριού και από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη πάστα.
Ψήνουμε σε μη προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
2011-02-15 23:35:01
Να το κάνουμε με απλές πράσινες πιπεριές και με κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης; Γιατί αυτές τις χοντρόφλουδες - συσκευασμένες και μη - κοκκινοκιτρινιπορτοκαλοπράσινες τις αποφεύγω και λόγω απουσία γεύσης και λόγω μετάλλαξης. Τόσα σκουπίδια τρώμε κι αναπνέουμε. Ό,τι μπορούμε να αποφύγουμε κέρδος είναι.
2011-02-15 20:43:24
Τέλειο μου φαίνεται!! Θα το κάνω οπωσδήποτε.! Της λείπει λίγο χρώμα όμως... Αν την γαρνίραμε με κόκκινιες, κίτρινες και πορτοκαλί γλυκιές πιπεριές κομμένες σε ροδέλες????... ;) Εχεις δίκιο για τον σολωμό όπως και η πέρκα είναι ψάρια πολύ λιπαρά και ακατάλληλα για τη συνταγή.
2011-02-12 16:07:34
Ο σολομός είναι ένα βαρύ ψάρι με πολλά λιπαρά, οπότε με το ελαιόλαδο θα γίνει ακόμα πιο βαρύ. Να επιλέξεις ένα "στεγνό" ψάρι σαν τον ξιφία. Προσωπικά πιστεύω ότι οι καλύτερες επιλογές είναι ο γαλέος και ο φρέσκος τόνος, επίσης σε φέτες.
2011-02-11 23:53:03
Μας αρέσει ο ξιφίας, αλλά και με ποιό άλλο ψάρι μπορώ να φτιάξω αυτή τη συνταγή Δημήτρη; Με σολωμό ίσως; Πές μου την γνώμη σου.....