Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ξεσκέπαστη γαλατόπιτα


9
0


Μερίδες: 20 (μικρές)
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo ξυνομυζήθρα ξυνομυ ζήθρα
Μια γαλατόπιτα χωρίς ντροπές!
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Ταψιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1.5 λίτρο γάλα (Εγώ χρησιμοποιώ το γνωστό κατσικίσιο)
4 αυγά
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά τησ σούπας στακοβούτυρο ή βούτυρο γάλακτος
5 γεμάτες κουταλιές μαύρη ζάχαρη
κανέλα, σουσάμι
1φύλο σφολιάτα



Βάζουμε το γάλα σε μια βαθιά κατσαρόλα να βράσει και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και κατόπιν το σιμιγδάλι και το βούτυρο, ανακατεύοντας ώσπου να αρχίσει να πήζει. Όταν αρχίσει να κοχλάσει σβήνουμε τη φωτιά και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα. Σε ένα μακρόστενο πυρέξ έχουμε στρώσει το φύλο και το έχουμε πασπαλίσει με σουσάμι (βιολογικό, αναποφλοίωτο). Ρίχνουμε τη γέμιση που δεν πρέπει να ξεχειλήσει από το φύλο για να μπορέσουμε κατόπιν να διπλωσουμε τα πλάγια. Από πάνω ρίχνουμε την κανέλα και βάζουμε στο φούρνο ώσπου να ροδίσει πάνω κάτω.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε. Αν τη θέλουμε πιο γλυκιά μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη όπως στη κλασσική μπουγάτσα! Δοκιμάστε όμως να βάλετε και λίγο πετιμέζι ως γαρνίρισμα. Είναι τέλειο!
Τρώγεται υπέροχα  και ως πρωινό για τρεις και τέσσερις μέρες.

Σχόλια

User Photo Victorakis Victorakis
2010-12-06 18:37:54
Θα προσπαθήσω αύριο το πρωί . Αρκετά εύκολη. Αντι για στακοβούτηρο ή βούτηρο γάλακτος (που δίνουν υπέροχη μυρουδιά) θα βάλω μάλον μαργαρίνη (SOFT.........)
User Photo vch vch
2009-10-11 18:45:29
Φαίνεται μούρλια...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.