Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ξεροψημένοι σπάροι με ντομάτα και δυόσμο


5
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 25 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ

Είναι ένα πιάτο που μου αρέσει πολύ, τρελαίνομαι και για το δυόσμο οπότε σας το προσφέρω...
Καλή όρεξη!!!

Ετικέτες:ΨΆΡΙΑ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 σπάρους
125 γρ. αποβουτυρωμένο γάλα
1 ασπράδι χτυπημένο
45 γρ. καλαμποκάλευρο
20 γρ. ξασπρισμένα αμύγδαλα κομμένα
1/2 φλιτζ. φρέσκο δυόσμο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά ηλιέλαιο
15 γρ. βούτυρο
λίγο αλάτι
2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
χυμό απο λεμόνι
1 κουταλιά ξύδι
Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια με χαρτί κουζίνας.Ανακατεύουμε το γάλα και το ασπράδι του αβγού σε ρηχό μπωλ.Μουλιάζουμε τα ψάρια στο μείγμα για 15 λεπτά και τα γυρίζουμε κανα δυό φορές.
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Ενώ μουλιάζουν τα ψάρια, ανακατεύουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, τον μισό δυόσμο. το κρεμμυδάκι και μια καλή πρέζα πιπέρι σε ρηχό πιάτο.Μετά το μούλιασμα γυρίζουμε τα ψάρια στο μείγμα με το αλεύρι να καλυφθούν καλά.Σε μεγάλο τηγάνι (που να μπαίνει στο φούρνο) βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να κάψουν σε μέτρια φωτιά, τηγανίζουμε τα ψάρια(4 περίπου λεπτά)  καθώς τα αλατίζουμε και απο τις δυό πλευρές. Τελειώνουμε το μαγείρεμα βάζοντας τα ψάρια στο φούρνο για 15 λεπτά.
Όσο ψήνονται ετοιμάζουμε τη σάλτσα...
ανακατεύουμε σε μπωλ τις ντομάτες τον υπόλοιπο δυόσμο, τον χυμό λεμονιού, το ξύδι και λίγο πιπέρι.
Μόλις ψηθούν τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με τη σάλτσα χωριστά.
ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ!!!

Σχόλια

User Photo ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
2011-01-14 00:49:17
Φυσικά Μαρία...Εγώ το φτιάχνω και με πέρκα!!
User Photo ΜΑΡΙΑΗΛΙΑΣ ΜΑΡΙΑΗ ΛΙΑΣ
2011-01-12 12:20:08
Θα μπορουσαμε να κανουμε αυτη την συνταγη με αλλο ψαρι, π.χ.μπακαλιαρο η ψαρι φετα η γλωσσα η πεστροφα?
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-01-11 20:07:34
Η απόλυτη απόλαυση αυτό το πιάτο!!! Εξαιρετικό Ιωαννάκι!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.