Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ντονατς γεμιστα με κρεμα


4
0


Μερίδες: 24
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo melaxrino melaxrino
Η ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΗ,ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ..
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ                                                                                                      
  • 720 γρ.αλευρι σκληρο
  • 20 γρ.ξερη μαγια
  • 100 γρ.χλιαρο νερο
  • 200 γρ.χλιαρο γαλα φρεσκο
  • 50 γρ. ζαχαρη
  • 70 γρ.βουτυρο αγελαδος λιωμενο
  • 3 αβγα μεσαια
  • 1 φλ.ζαχαρη + 1 κουτ.γλυκου κανελα ανακατεμενα μαζι για πασπαλισμα
  • ηλιελαιο για το τηγανισμα                                                             
                                              
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ                                                           
               
  • 350 γρ.φρεσκο γαλα
  • 150 γρ.κρεμα γαλακτος 35% λιπαρα
  • 80 γρ.ζαχαρη
  • 1 αβγο
  • 3 κροκους
  • 40 γρ.κορν φλαουρ
  • ξυσμα απο 1 λεμονι 
  • [αν θελουμε απλα μπορουμε να γεμισουμε με μαρμελαδα η' σοκολατα]
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:Βαζουμε σε κατσαρολα την κρεμα γαλακτος με το γαλα σε μετρια φωτια..Ανακατευουμε σε μπολ ζαχαρη-κορν φλαουρ με το συρμα, επειτα ριχνουμε ολα τα αυγα κ ανακατευουμε καλα..Λιγο πριν παρει βραση το μειγμα,ριχνουμε μεσα στην κατσαρολα με το γαλα το 1/3 το μειγμα του αβγου που ανακατεψαμε και ανακατευουμε γρηγορα με το συρμα..Κατεβαζουμε απο την φωτια και ριχνουμε ολο το περιεχομενο απο το μειγμα αβγου που κρατησαμε,ξαναβαζουμε στην φωτια κ ανακατευουμε συνεχως μεχρι να δεσει η κρεμα..Την αδειαζουμε σε ρηχο ταψι,σκεπαζουμε με μεμβρανη να μην κανει πετσα,αφηνουμε λιγο να κρυωσει  κ βαζουμε στο ψυγειο για 3 ωρες..               
                                                                                                       
ΓΙΑ ΝΤΟΝΑΤΣ:Ανακατευουμε με συρμα πολυ καλα σε μπολ την μαγια-γαλα-νερο-ζαχαρη, κ μολις ενωθουν βαζουμε σε ζεστο μερος για 10'..επειτα ριχνουμε την φουσκωμενη μαγια  στον καδο του μιξερ και προσθετουμε το αλευρι-βουτυρο-αυγα..χτυπαμε καλα με τον γαντζο αλλιως αν δεν εχουμε τοτε με τα χερια..λαδωνουμε καλα ενα μπολ και βαζουμε την ζυμη..σκεπαζουμε με πετσετα και βαζουμε σε ζεστο μερος για 50'..επειτα ζυμωνουμε με τα χερια και κοβουμε σε ισα 24 κομ. και τα κανουμε μπαλες..αλευρωνουμε ελαφρα ενα ταψι, τα στρωνουμε μεσα και αφηνουμε 35' να φουσκωσουν..στρωνουμε απορροφητικο χαρτι σε πιατελα,και βαζουμε σε μπολ την ζαχαρη με την κανελα..Σε κατσαρολα βαζουμε 3 δαχτυλα λαδι και οταν καψει ριχνουμε προσεκτικα τις μπαλες..τις βαζουμε στο απορροφητικο χαρτι κ επειτα τις ρολαρουμε στο μπολ με την ζαχαρη..Οταν κρυωσει η κρεμα,την χτυπαμε με το συρμα να γινει λεια,ριχνουμε μεσα κ το ξυσμα κ ανακατευουμε..Βαζουμε σε σακουλα κορνε,τρυπαμε τα ντονατς κ γεμιζουμε..

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.