Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ντοματόπιτα


12
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 30 λεπτα '
Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτα '
User Photo pdimitra pdimitra

Μια καλοκαιρινή πρόταση για ένα ελαφρύ και γευστικό ορεκτικό!

Ετικέτες:αλμυρό,πίτα,ντομάτα,νηστίσιμο Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  • 700 γρ. αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιου λάδι
  • αλάτι
  • νερό για τη ζύμη

Για τη γέμιση

  • 1 κιλο ώριμες ντομάτες
  • 6 κρεμμυδάκια μετρια
  • 1/2 φλυτζανι του καφέ λάδι για το τσιγάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελιες
  • μανιταρια
  • πιπεριες
  • ρίγανη

Γέμιση:

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μαζι με τις πιπεριες .
  2. Οταν παρει χρώμα το κρεμμύδι ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μανιταρια, ελιες και τα αφήνουμε να βράσουνε μεχρι να αποροφηθούν τα περισσότερα υγρα της ντομάτας.
  3. Αλατοπιπερώνουμε βαζουμε ριγανη και βγάζουμε απο τη φωτιά.

Ζύμη:

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολάκι.
  2. Ανοίγουμε μια τρύπα στο αλευρι και ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και νερό(και λιγο ξύδι για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο).
  3. Ζυμώνουμε μέχρι να γινει η ζύμη.
  4. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  5. Αφου περάσει η μισή ωρα παίρνουμε τη ζυμη και τη χωρίζουμε σε δυο ίσα κομμάτια.
  6. Παίρνουμε το ενα κομμάτι και το ανοιγουμε στο σχήμα του ταψιού, αφου το ανοιξουμε το τοποθετούμε στο ταψι και απλώνουμε τη γεμιση.
  7. Πανω απο τη γέμιση βαζουμε και το άλλο φύλλο που θα εχουμε ανοιξει και το βαζουμε στο φουρνο στους 180 βαθμους

Σχόλια

User Photo paprika paprika
2010-08-05 20:29:35
Μμμμ!!! ωραία καλοκαιρινή πίτα!!! Θα φτιαχτεί οπωσδήποτε!!!
User Photo pdimitra pdimitra
2010-08-04 18:18:50
ελπιζω να τη φτιαξετε και να σας αρεσει, εγω την προτιμω αυτη ειδικα την περιοδο και για λογους νηστειας!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.