Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μαζι με τις πιπεριες .
Οταν παρει χρώμα το κρεμμύδι ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μανιταρια, ελιες και τα αφήνουμε να βράσουνε μεχρι να αποροφηθούν τα περισσότερα υγρα της ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε βαζουμε ριγανη και βγάζουμε απο τη φωτιά.
Ζύμη:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολάκι.
Ανοίγουμε μια τρύπα στο αλευρι και ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και νερό(και λιγο ξύδι για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο).
Ζυμώνουμε μέχρι να γινει η ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Αφου περάσει η μισή ωρα παίρνουμε τη ζυμη και τη χωρίζουμε σε δυο ίσα κομμάτια.
Παίρνουμε το ενα κομμάτι και το ανοιγουμε στο σχήμα του ταψιού, αφου το ανοιξουμε το τοποθετούμε στο ταψι και απλώνουμε τη γεμιση.
Πανω απο τη γέμιση βαζουμε και το άλλο φύλλο που θα εχουμε ανοιξει και το βαζουμε στο φουρνο στους 180 βαθμους
2010-08-05 20:29:35
Μμμμ!!! ωραία καλοκαιρινή πίτα!!! Θα φτιαχτεί οπωσδήποτε!!!
2010-08-04 18:18:50
ελπιζω να τη φτιαξετε και να σας αρεσει, εγω την προτιμω αυτη ειδικα την περιοδο και για λογους νηστειας!