Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ντολμαδάκια γιαλαντζί


4
0


Μερίδες: 6-8
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo persa persa

Νόστιμο και νηστίσιμο

 

Ετικέτες:ρύζι, αμπελόφυλλα, γιαλαντζί, νηστίσιμο Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ρύζι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 βαζάκι αμπελόφυλλα (ή ¼  φύλλα)
  • 4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι (νυχάκι ή καρολίνα)
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1-11/2 κούπα ζεστό νερό
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • Κύμινο, αλάτι

Πλένουμε και βράζουμε τα φύλλα(10’-15’), αν είναι από βαζάκι θέλουν λιγότερο χρόνο. Τα βγάζουμε από το νερό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και λίγα λεπτά με το λάδι(το μισό). Συμπληρώνουμε το ρύζι και το φέρνουμε μια-δυο βόλτες. Προσθέτουμε το νερό, κύμινο, αλάτι  και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 5’. Ρίχνουμε το λεμόνι.

Απλώνουμε τα αμπελόφυλλα σε ένα πιάτο, τοποθετούμε τη γέμιση και τα τυλίγουμε, ίσως να χρειάζονται και δύο φύλλα. Στρώνουμε τον πάτο της χύτρας με αμπελόφυλλα και βάζουμε τα γιαλαντζί σε σειρές.

Ρίχνουμε το λάδι και τοποθετούμε πάνω στα ντολμαδάκια ένα πιάτο , για βάρος. Προσθέτουμε 1 κούπα νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.

 

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2009-12-14 19:36:24
Για το κύμινο δεν ήξερα.. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.