Για τα φύλλα την προετοιμασία την έκανα από το βράδυ σύμφωνα με τις συμβουλές της alexadras :
- Ανακάτωσα όλα τα υλικά και τα ζύμωσα καλά, άφησα 15-20 λεπτά να σταθεί το ζυμάρι και κατόπιν το χώρισα σε 12 μπαλάκια. Ανοιξα το κάθε μπαλάκι σε μέγεθος μεγαλύτερο από πιατάκι του καφέ και τα τοποθέτησα το ένα πάνω στο άλλο αλείφοντάς τα με το βιτάμ ανάμεσα. Εκανα δύο στίβες των 6 φύλλων και στο τελευταίο στην επιφάνεια δεν έβαλα βιτάμ. Σκέπασα με ζελατίνη και τα άφησα στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Οσον αφορά τη γέμιση :
- Θρυμμάτισα με το χέρι το τυρί.
- Εβαλα το βούτυρο να λιώσει σε κατσαρολίτσα, πρόσθεσα το αλεύρι ανακατεύοντας ώσπου να διαλυθεί καλά και κατόπιν το γάλα καυτό. Οταν έπηξε η μπεσαμέλ πρόσθεσα αλάτι και λίγο πιπέρι, έβγαλα από την φωτιά το μίγμα και το άφησα να κρυώσει.
- Οταν κρύωσε τελείως η μπεσαμέλ έριξα μέσα το τυρί, το αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακάτωσα καλά.
- Αλειψα με βούτυρο ένα ταψί του φούρνου και έστρωσα μέσα τα 6 φύλλα αφού τα άνοιξα στο μέγεθος του ταψιού.
- Εριξα το μίγμα του τυριού και σκέπασα με τα άλλα 6 φύλλα. Δίπλωσα προς τα μέσα το φύλλο που περίσευε από το ταψί, χάραξα σε κομμάτια, βουτύρωσα καλά την επιφάνεια και ράντισα με λίγο νεράκι και την έψησα στους 180° για 45-50 λεπτά.
Το αποτέλεσμα άρεσε σε όλους όσους δοκίμασαν!
Καλή επιτυχία και σε σας!
2009-12-15 10:35:57
Mima Kαλημερα!!!!!!!!!! Νοστιμοτατη η τυροπιτουλα σου 5 σκουφακια!!!!!!!!! Σ ευχαριστώ
2009-10-23 19:15:29
Να σου πω την αλήθεια sokolatoula κι εγώ στην αρχή σκέφτηκα να βάλω λιγότερα αυγά.. Νομίζω ότι και με κανα δυο λιγότερα δεν θα πειράξει.. Το δοκιμάζουμε την επόμενη φορά και βλέπουμε..
2009-10-23 09:25:42
Κορίτσια θα μπορούσαμε να βάλουμε λιγότερα αυγά στη συγκεκριμένη τυρόπιτα; Μπράβο και στις δυο σας για το λαχταριστό αποτέλεσμα που βλέπουμε!
2009-10-23 08:40:01
Παρακαλώ, χαρά μου!!εγώ την έμαθα από την πεθερά μου οπότε το φύλλο είναι της Ελισσάβετ και όχι της Αλεξάνδρας.απ ότι βλέπω την έκανες σωστά.