Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Νόστιμη τυρόπιτα με το σπιτικό φύλλο της alexadras


11
0


Μερίδες: 20 περίπου
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo mariana mariana
Μετά την καταχώρηση της συνταγής για φύλλο πίτας της alexadras, για πρώτη φορά αποφάσισα να ανοίξω φύλλο από μόνη και το αποτέλεσμα ήταν από τα καλύτερα! Για να μην ψάχνετε τη συνταγή του φύλλου την παραθέτω παρακάτω. Ευχαριστώ alexadra!
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Υλικά για το φύλλο

- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βιτάμ όχι σοφτ (λιωμένο)
- 2 κουταλιές σούπας αλάτι (εγώ τις έβαλα κοφτές)
- 6 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 φλυτζάνια (και κάτι) νερό

Υλικά για τη γέμιση

- 1/2 κιλό τυρί φέτα
- 7 αυγά
- 2 φλυτζάνια γάλα
- 8 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
- 5 κουταλιές βούτυρο
- Αλάτι/πιπέρι

Για τα φύλλα την προετοιμασία την έκανα από το βράδυ σύμφωνα με τις συμβουλές της alexadras :
- Ανακάτωσα όλα τα υλικά και τα ζύμωσα καλά, άφησα 15-20 λεπτά να σταθεί το ζυμάρι και κατόπιν το χώρισα σε 12 μπαλάκια. Ανοιξα το κάθε μπαλάκι σε μέγεθος μεγαλύτερο από πιατάκι του καφέ και τα τοποθέτησα το ένα πάνω στο άλλο αλείφοντάς τα με το βιτάμ ανάμεσα. Εκανα δύο στίβες των 6 φύλλων και στο τελευταίο στην επιφάνεια δεν έβαλα βιτάμ. Σκέπασα με ζελατίνη και τα άφησα στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Οσον αφορά τη γέμιση :
- Θρυμμάτισα με το χέρι το τυρί.
- Εβαλα το βούτυρο να λιώσει σε κατσαρολίτσα, πρόσθεσα το αλεύρι ανακατεύοντας ώσπου να διαλυθεί καλά και κατόπιν το γάλα καυτό. Οταν έπηξε η μπεσαμέλ πρόσθεσα αλάτι και λίγο πιπέρι, έβγαλα από την φωτιά το μίγμα και το άφησα να κρυώσει.
- Οταν κρύωσε τελείως η μπεσαμέλ έριξα μέσα το τυρί, το αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακάτωσα καλά.
- Αλειψα με βούτυρο ένα ταψί του φούρνου και έστρωσα μέσα τα 6 φύλλα αφού τα άνοιξα στο μέγεθος του ταψιού.
- Εριξα το μίγμα του τυριού και σκέπασα με τα άλλα 6 φύλλα. Δίπλωσα προς τα μέσα το φύλλο που περίσευε από το ταψί, χάραξα σε κομμάτια, βουτύρωσα καλά την επιφάνεια και ράντισα με λίγο νεράκι και την έψησα στους 180° για 45-50 λεπτά.

Το αποτέλεσμα άρεσε σε όλους όσους δοκίμασαν!
Καλή επιτυχία και σε σας!

 

 

Σχόλια

User Photo tigerlin tigerlin
2009-12-15 10:35:57
Mima Kαλημερα!!!!!!!!!! Νοστιμοτατη η τυροπιτουλα σου 5 σκουφακια!!!!!!!!! Σ ευχαριστώ
User Photo mariana mariana
2009-10-23 19:15:29
Να σου πω την αλήθεια sokolatoula κι εγώ στην αρχή σκέφτηκα να βάλω λιγότερα αυγά.. Νομίζω ότι και με κανα δυο λιγότερα δεν θα πειράξει.. Το δοκιμάζουμε την επόμενη φορά και βλέπουμε..
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-10-23 09:25:42
Κορίτσια θα μπορούσαμε να βάλουμε λιγότερα αυγά στη συγκεκριμένη τυρόπιτα; Μπράβο και στις δυο σας για το λαχταριστό αποτέλεσμα που βλέπουμε!
User Photo alexadra alexadra
2009-10-23 08:40:01
Παρακαλώ, χαρά μου!!εγώ την έμαθα από την πεθερά μου οπότε το φύλλο είναι της Ελισσάβετ και όχι της Αλεξάνδρας.απ ότι βλέπω την έκανες σωστά.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.