Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Νηστίσιμα μπισκοτενια κουλουρακια


6
0


Μερίδες: 50
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo κλαρα κλαρα
Έγιναν πολύ αφράτα και αρωματικά!
Ετικέτες:νηστεία, νηστήσιμα, νηστίσιμα, σαρακοστή, σαρακοστιανά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

3 φλυτζανια ελαιολαδο
1/2 φλυτζανι χυμο πορτοκαλι
ξυσμα πορτοκαλιου
3 κουταλακια μπεικιν
1 κουταλακι σοδα
1 κουταλακι κανελα
1/2 κουταλακι γαρυφαλο
1/2 φλυτζανι ψιλοκομενο αμυγδαλο
1/2 φλυτζανι σουσαμι καβουρντισμενο
αλευρι για ολες τις χρησεις οσο παρει(περιπου 800 γρ) 
1 1/2 φλυτζανι ζαχαρη
Σε ενα μπωλ βαζω το λαδι με το χυμο πορτοκαλιου,προσθετω  τα υπολοιπα υλικα και συνεχιζω με το αλευρι μεχρι να γινει μια μαλακη ζυμη που να ξεκολαει απ τα τοιχωματα.
Αλειφω το ταψι με ελαιολαδο και πασπαλιζω με το καβουρντισμενο σουσαμι.
Στρωνω  ολη τη ζυμη με τα χερια μου και πασπαλιζω ξανα με σουσαμι.
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο για 45 λεπτα περιπου.
Βγαζω το ταψι απ το φουρνο και το χαραζω σε μικρα κοματια.
Σ αυτη τη φαση πρεπει να ξαναμπει στο φουρνο αφου τον κλεισουμε για τουλαχιστον 2 ωρες.
Καλη επιτυχια!

Σχόλια

User Photo marilu marilu
2013-04-12 08:49:42
Μπράβο Κλάρα!!!
User Photo κλαρα κλαρα
2013-04-11 21:29:48
Averel κλεινεις το φουρνο και αφηνεις το ταψι μεσα μεχρι να κρυωσει,καλυτερα να χρησιμοποιησεις λαμαρινα γιατι εγω εβαλα το μιγμα σε πυρεξ και μου εγιναν λιγο παχουλα
User Photo Averel Averel
2013-04-11 20:03:09
ερωτηση [κατι παρομοιο θα κανω, δετε γλυκο ψωμι κανελας ... επειδης βαριομεθα και ολιγον]. Τον φουρνο τον εχουμε αναμένο τα 45 πρωτα λεπτα. Στο επόμενο δύωρο σε τι θερμοκρασια το εχουμε;
User Photo roxy roxy
2013-04-11 07:18:17
Φαίνονται εύκολα!Θα τα δοκιμάσω!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.