Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Νηστήσιμο κέικ μήλου


9
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo mima mima
Το είχα δοκιμάσει σαν μπισκότο, αλλά τελικά ανακάλυψα ότι σαν κέικ είναι πολύ καλύτερο.
Ετικέτες:νηστήσιμο, νηστίσιμο, σαρακοστή, σαρακοστιανό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 μήλα (αν είναι μικρά 5)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κουταλία της σούπας κανέλλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
2 φλ. τσαγιού μαύρες σταφίδες
1 φλ. τσαγιού ξηρούς καρπούς ανάλατους (το καρύδι τους πάει περισσότερο από όλα)
1 βανίλια
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 μπέικιν
λίγο βιτάμ για τη φόρμα
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε  μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν μαλακώσουν, τα ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα να κρυώσουν λίγο και τα πατάμε λίγο με ένα πηρούνι να λυώσουν.
Ρίχνουμε μέσα την κανέλλα, το γαρύφαλο, τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Συμπληρώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι μαλακιά και σχετικά ρευστή.
Βουτυρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη κρυσταλλική από πάνω για να κάνει ωραία κρούστα.
Ψήνουμε στον αέρα στους 150 βαθμούς 45 λεπτά περίπου. (ανάλογα με το φούρνο).
Σερβίρουμε σχέτο ή  με μία κρέμα κανέλλας που δεν είναι νηστήσιμη (φτιάχνω απλά άνθος αραβοσίτου και προσθέτω μέσα μια κουταλιά της σούπας βιτάμ και μια κουταλιά της σούπας κανέλλα).
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.