Σε μια λεκάνη βάζουμε το σπορέλαιο, το χυμό και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα ποτήρια το αλεύρι ένα ένα ανακατεύοντας μαζί με το μπέικιν. Τέλος ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ταψάκι 35 Νο στρώνουμε αντικολητικό χαρτί, το αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Αδειάζουμε μέσα το κέικ και ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά (ανάλογα με την κουζίνα μας μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
2013-04-09 09:57:56
και σοκολάτα και νηστίσιμο...τέλεια!!!!!
2013-04-04 11:22:28
Να σου πω την αλήθεια και εγώ 1,5 έβαλα. Και σκέφτομαι αύριο που θα το ξαναφτιάξω, επειδή εξαφανίστηκε, να το δοκιμάσω με στέβια. Θα γράψω αποτελέσματα.
2013-04-03 22:40:07
Τό΄φτιαξα και έγινε πολύ ωραίο!Ζάχαρη έβαλα 1,5 ποτήρι λόγω 'δίαιτας'!!!!!
2013-04-03 14:54:58
ειχα κανει και εγω μια φορα ενα νηστισιμο που ειχαν βρει την συνταγη δεν ξερω που. Ειχε αλευρι, ταχινι , κουβερτουρα και ρουμι... ολα απο 300, αλλα ηταν τυπογραφικο λαθος το 300μλ ρουμι. Ετρωγες ενα κοματι και μερακλωνες
2013-04-02 12:53:54
Πραγματικά πρωτότυπη!