2 καλαμαράκι 1 σουπιά 3-4 πλοκάμια από χταπόδι 1/2 κιλό γαριδούλες καθαρισμένες 1 ματσάκι κρεμμυδάκια 1 κρεμμύδι ξερό 1 ματσάκι άνηθο 1 ματσάκι μαϊδανό 1 σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του πιπέρι
Κόβουμε κομματάκια τα θαλασσινά και τα αφήνουμε στο τρυπητό. Ψιλοκόβουμε τα χορταρικά και τα βάζουμε με ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να μαραθούν. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε μέσα τα θαλασσινά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για να βγάλουν τα νερά τους. Τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά. Ρίχνουμε μέσα στο μίγμα το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε, ώστε να έχουμε μια ζύμη μαλακιά και αφράτη σαν του κέικ. Λαδώνουμε καλά ένα στενόμακρο πυρέξ και ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά στον πάτο. Ρίχνουμε την ζύμη μας (δεν πρέπει να είναι πάνω από 2 εκατοστά το πάχος της) και την απλώνουμε παντού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Μπορούμε να τηγανίζουμε την ζύμη και σαν λουκουμάδες. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
2010-03-01 18:52:16
Ήταν καλός φίλος ο μάγειρας. Και δεν ξέρω αν μου τα είπε και όλα. Πάντως είναι πολύ νόστιμα. Μπορείς να βάλεις και ένα είδος θαλασσινού μόνο αν δεν σου αρέσουν όλα.
Και έχεις δίκιο cook therapist, το διόρθωσα γιατί δεν το είχα γράψει. Όταν ξέρουμε κάτι μερικές φορές το θεωρούμε αυτονόητο ενώ για κάποια πράγματα χρειάζονται διευκρινήσεις. Ευχαριστώ για την επισήμανση.
2010-03-01 18:42:47
Περίεργη συνταγή αλλά μου κίνησε το ενδιαφέρον. Φαντάζομαι οτι πρέπει να κρυώσει το μίγμα προτού προσθέσουμε το αλεύρι για να μη σβωλιάσει...
Παραλλαγή συνταγής
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.
2010-03-01 18:52:16
Ήταν καλός φίλος ο μάγειρας. Και δεν ξέρω αν μου τα είπε και όλα. Πάντως είναι πολύ νόστιμα. Μπορείς να βάλεις και ένα είδος θαλασσινού μόνο αν δεν σου αρέσουν όλα. Και έχεις δίκιο cook therapist, το διόρθωσα γιατί δεν το είχα γράψει. Όταν ξέρουμε κάτι μερικές φορές το θεωρούμε αυτονόητο ενώ για κάποια πράγματα χρειάζονται διευκρινήσεις. Ευχαριστώ για την επισήμανση.
2010-03-01 18:49:19
πολυ καλο, το εχω φαει και εγω σε μεζεδοπωλειο, όχι πιτα αλλά σαν λουκουμαδες οπως λες.πως καταφερες και πηρες την συνταγή?
2010-03-01 18:42:47
Περίεργη συνταγή αλλά μου κίνησε το ενδιαφέρον. Φαντάζομαι οτι πρέπει να κρυώσει το μίγμα προτού προσθέσουμε το αλεύρι για να μη σβωλιάσει...