6 ψάρια για πλακί, κολιος, λαυράκι, μικρά τονάκια κλπ
2 ξερά κρεμμυδια ψιλοκομμενα
3 σκελιδες σκόρδο
4 φρεσκιες ντοματες ή ετοιμο
1/2 ματσακι μαιντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλακι κολιανδρο τριμμενο
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός των ψαριών, σε τηγάνι να σωταριστούν.
Τα ψάρια τα ετοιμάζουμε, καθαρίζοντας τα λέπια, αν έχουν (αυτό μπορεί να το κάνει και ο ψαράς μας). Μετά πλαγιαζουμε το ψάρι και με ένα καλό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος της ράχης (στο κόκκαλο), και από τα δεξιά και τα αριστερά, χωρίς όμως να σκίσουμε την κοιλιά.
Αφαιρούμε το κόκκαλο της ράχης και τα εντόσθια. Αλατοπιπερώνουμε, γεμίζουμε με τα σοταρισμένα λαχανικά,και τα βάζουμε στο ταψάκι περιχύνουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
Τα βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου, 180ο
Συνοδεύονται με πατάτες πλακί.
Καλή επιτυχία
Σχόλια
Παραλλαγή συνταγής
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.