Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Νησιώτικες βαρκούλες πλακί


7
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 40 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo persa persa

Για νόστιμο ψαράκι που χορταινει και το ματάκι

Ετικέτες:αλμυρό,εύγευστο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 6 ψάρια για πλακί, κολιος, λαυράκι, μικρά τονάκια κλπ
  • 2 ξερά κρεμμυδια ψιλοκομμενα
  • 3 σκελιδες σκόρδο
  • 4 φρεσκιες ντοματες ή ετοιμο
  • 1/2 ματσακι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλακι κολιανδρο τριμμενο
  • αλατι
  • πιπερι
  • ελαιολαδο

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός των ψαριών, σε τηγάνι να σωταριστούν.

 

Τα ψάρια τα ετοιμάζουμε, καθαρίζοντας  τα λέπια, αν έχουν (αυτό μπορεί να το κάνει και ο ψαράς μας). Μετά πλαγιαζουμε το ψάρι και με ένα καλό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος της ράχης (στο κόκκαλο), και από τα δεξιά και τα αριστερά, χωρίς όμως να σκίσουμε την κοιλιά.

 

Αφαιρούμε το  κόκκαλο της ράχης και τα εντόσθια. Αλατοπιπερώνουμε, γεμίζουμε με τα σοταρισμένα λαχανικά,και τα βάζουμε  στο ταψάκι περιχύνουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.

 

Τα βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου, 180ο

 

Συνοδεύονται με πατάτες πλακί.

Καλή επιτυχία

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.