Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μoσχαράκι πιπεράτο με τρίχρωμο ρύζι


18
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Πολλές φορές μια απλή πινελιά μπορεί να μεταμορφώσει ακόμα και το πιο απλό και συνηθισμένο πιάτο...
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (18 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρεδάκια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη επίσης σε μικρά καρεδάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
3 ντομάτες πολτοποιημένες
1/2 κουταλάκι μπούκοβο
1/2 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
1/3 κουταλάκι κανέλλα
2 φύλλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
1 ποτήρι άσπρο κρασί
1/2 ποτήρι νερό

Για το τρίχρωμο ρύζι θα χρειαστούμε:

1,5 κούπα ρύζι κίτρινο για πιλάφι
4 κούπες νερό
1 κουταλιά αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κέτσαπ (για το κόκκινο ρύζι)
λίγο κρόκο Κοζάνης (για το κίτρινο ρύζι)
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και προσθέτουμε κατόπιν το κρέας.  Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για πέντε λεπτά ακόμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές.
Αφού μαραθούν, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό και τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και βράζουμε το μοσχάρι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το λάδι, το αλάτι και το νερό και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πιεί όλο το νερό και να γίνει σπυρωτό.
Στη συνέχεια χωρίζουμε το ρύζι σε τρία μέρη. Το 1/3 το αφήνουμε λευκό.
Στο 1/3 προσθέτουμε την κέτσαπ και φτιάχνουμε το κόκκινο ρύζι και στο τελευταίο 1/3 προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης  και ετοιμάζουμε το κίτρινο ρύζι.
Βάζουμε το ρύζι σε μια φόρμα με όποια σειρά χρωμάτων θέλουμε και σερβίρουμε μαζί με το κρέας.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

User Photo JustCook JustCook
2011-09-15 09:46:56
Σοκολατούλα μπράβο για το κοκκινο ρύζι δοκίμασε να βάλεις ενα κοματάκι μπατζάρι ωμό την ώρα που βράζει
User Photo linmak88 linmak88
2010-10-28 16:52:38
Στγχαρητήρια Σοκολατούλα!
User Photo paprika paprika
2010-09-24 16:04:16
Χωρίς πολλά λόγια... Τέλειο!!!!!!!!!!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-09-24 14:11:12
Butterfly θα κοκκινίσω με τόσα καλά λόγια που μου λες! Να είσαι καλά και καλές δημιουργίες για όλη την κουκθεροπαρέα!
User Photo butterfly butterfly
2010-09-24 12:48:43
σοκολατουλα τα λογια ειναι περιτα!!!ενα μεγαλο μπραβο και πιστευω οτι ειναι λιγο.συγχαρηρηρια κοπελα μου!!!!!!
User Photo κλαρα κλαρα
2010-09-23 23:44:11
το μπουκοβο ειναι σπορακια καυτερης πιπεριας...
User Photo mari mari
2010-09-23 23:36:08
πολυ ομορφο!!αλλα. . . .βοηθεια-τι ειναι το μπουκοβο?? (μπαχαρικο μαλλον,αλλα τι γευση εχει??)
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-09-23 22:34:30
Σ ευχαριστώ πολύ Βάνα μου! Κι εσένα Κλάρα μου!
User Photo vana vana
2010-09-23 21:57:09
Αν είχε μεγαλύτερη βαθμολογία θα σου έβαζα sokolatula μου .Πάρε 10 σκουφάκια από εμένα.
User Photo κλαρα κλαρα
2010-09-23 15:04:07
πανεμορφο..............

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.