Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μυρτιλόπιτα


10
0


Μερίδες: Καμιά δεκαριά
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo apapsa apapsa
Ποιος δεν ξέρει την αγαπημένη ανάποδη μηλόπιτα ή την ανάποδη ανανόπιτα; Ανακάλυψα ότι μπορεί να γίνει και ανάποδη μυρτιλόπιτα. Θα μου πείτε, τι πρόβλημα έχεις με τα γνωστά φρούτα, που μπορεί να βρει κανείς άφθονα αυτή την εποχή στη χώρα που ζούμε και θες εισαγωγής; Μα μου αρέσουν πολύ τα μύρτιλα  (γνωστά και ως blueberries). Άσε που βρήκα μύρτιλα ντόπια -όποιος θέλει μου στέλνει PM και του δίνω το τηλέφωνο του παραγωγού που μπορεί να σας ενημερώσει για το πού μπορείτε να τα βρείτε στην περιοχή σας! :ο)
Ετικέτες:μύρτιλα, blueberries, bluebbery pie, ανάποδο κέικ, μυρτιλόπιτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

100 γρ. βιτάμ
1/3 κούπας μαύρη ζάχαρη
2 κούπες μύρτιλα, φρέσκα ή κατεψυγμένα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα λευκή ζάχαρη
1 κρόκος αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 της κούπας κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
1 μερίδα σκόνη βανίλια
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 3/4 αλεύρι (απλό, όχι που φουσκώνει μόνο του)
1 κουταλάκι baking powder
1/4 του κουταλακιού baking soda
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χτυπάμε ελαφρά τα 75 γρ. βιτάμ με την λευκή ζάχαρη και τον κρόκο του αυγού. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά αυξάνοντας λίγο την ένταση στο μίξερ. Χτυπάμε έως ότου αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και το αλάτι.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το baking powder και την baking soda στο μείγμα. Χτυπάμε καλά. Το μείγμα θα πρέπει να πάρει μια γυαλιστερή υφή.

Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί με τα 25 γρ. βιτάμ που έχουμε κρατήσει. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τη μαύρη ζάχαρη. Στρώνουμε από πάνω τα μύρτιλα. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ - προσεκτικά, ώστε να πάει παντού.

Ψήνουμε στο φούρνο, στην κάτω-κάτω θέση, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα και μετά το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.

Καλή σας όρεξη!

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2009-08-02 15:20:11
Ευχαριστώ, ευχαριστώ :o)
User Photo λιζα λιζα
2009-08-02 11:15:34
apapsa μπράβο καλό μου, άψογες ιδέες!
User Photo travellinglight travellingli ght
2009-07-31 13:07:58
Ωραία η μυρτιλόπιτα apapsa! Ταίριαξε και με τον καφέ! :ο)
User Photo apapsa apapsa
2009-07-30 20:31:29
Ναι, λέω να δοκιμάσεις :ο) Είχα και βατόμουρα, αλλά είπα να μην τα ανακατέψω... Άλλη μέρα φτιάχνω και βατομουρόπιτα (σε δουλειά να βρισκόμαστε!)
User Photo anemos anemos
2009-07-30 20:15:01
Μπραβο strangeEmily καλά θα κάνεις. Κι αν βρεις και καμιά καλή μεταφορική στείλε και λίγη πιτούλα στα πεινασμένα παιδάκια της Αθηνούπολης...:Ο)
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-07-30 20:06:54
Ωραία! Για μύρτιλα δεν ξέρω αλλά στο χωριό που θα πάω την Κυριακή έχει ωραία βατόμουρα, λες να δοκιμάσω :

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.