Κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα στρώνουμε στον πάτο της γάστρας. (Καλό θα είναι η γάστρα να μην είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με το ψάρι).
Τοποθετούμε το μυλοκόπι πάνω από τη στρώση των λαχανικών.
Αναμειγνύουμε στο μίξερ το λάδι, το κρασί, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το τριμμένο πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τους κόκκους πιπεριού.
Περιχύνουμε το μυλοκόπι και τα λαχανικά έτσι ώστε το μίγμα να πάει παντού.
Κόβουμε το δεύτερο λεμόνι σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω στο ψάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
Σερβίρουμε με λαδολέμονο.
2010-11-23 16:41:16
Νοστιμότατο να το πω; Εξαιρετικό να το χαρακτηρίσω; Απλά τέλειο και τα σχόλια περιττεύουν!!! Σούπερ!
2010-11-20 13:11:29
τελεια συνταγουλα Δημητρη ευχαριστω πολυ που μας την εδωσες!!!
2010-11-11 23:08:46
Και η συνταγή σου μου άρεσε Δημήτρη και το μυλοκόπι είναι όντως το αγαπημένο μας ψάρι! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την υπέροχη συνταγή σου φυσικά!
2010-11-11 18:23:14
...και επειδή η άριστη χρήση της τεχνολογίας δεν με χαρακτηρίζει, δεν κατέχω αν έφτασε το μήνυμα προς linmak88, το οποίο και έλεγε ότι χαίρομαι πολύ που κάποιος εκτιμά το μυλοκόπι το οποίο και θεωρώ ένα από τα νοστιμότερα στην κατηγορία του...
2010-11-11 09:28:04
Το μυλοκόπι είναι το αγαπημένο μας ψάρι οικογενειακώς! Σ' ευχαριστούμε Δημήτρη!
2010-11-11 08:39:49
Πολύ ενδιαφέρουσες οι συνταγές σου dimitris_m αν θέλεις μόνο πάτα "επεξεργασία συνταγής" και πρόσθεσε χρόνο προετοιμασίας και μαγειρέματος έστω και στο περίπου για να υπάρχουν. Ευχαριστώ!