Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μυδοπίλαφο


6
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo λιζα λιζα

Αυτή η συνταγή είναι από τους θησαυρούς που μου έχει αφήσει κληρονομιά η πολίτισα γιαγιάκα μου! Είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά το αποτέλεσμα πιστέψτε με ότι θα σας δικαιώσει!

Ετικέτες:Αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500γρ. Μύδια.

300γρ. Μύδια με το όστρακο.

500γρ. Ρύζι κίτρινο.

Μισή κούπα ελαιόλαδο.

Μισή κούπα βούτηρο γάλακτος ή φυτίνη.

2 Κρεμμύδια μεγάλα.

Δυόσμο φρέσκο ή ξερό (ότι έχετε).

Αλάτι πιπέρι.

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πλένουμε καλά τα όστρακα και τα τρίβουμε με σύρμα (έχουμε ζητήσει να μας τα καθαρίσουν).Πέρνουμε το χυμό των μυδιών από το σακουλάκι το σουρώνουμε 2-3 φορές (σε βαμβάκι) και κρατάμε ένα μεγάλο ποτήρι.Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)  τα σοτάρουμε με το λάδι και πριν κοκκινίσουν ρίχνουμε και το ρύζι για μια φοβέρα (που λέει και η φουκαριάρα η μανούλα μου).Εχουμε βρασμένο 1,5 λίτρο νερό (1.5 μαζί με το χυμό των μυδιών)  και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.Σε 15 λεπτά ρίχνουμε τα μύδια (και αυτά με το όστρακο) το δύσμο, ανακατεύουμε απαλά και τα βράζουμε (σε μέτρια φωτιά) άλλα 15 με 20 λεπτά (το ρύζι δεν πρέπει να λιώσει).Παίρνουμε την κατσαρόλα απ΄το μάτι της κουζίνας(πρέπει όταν πάρουμε το φαγητό να έχουν μείνει υγρά) καίμε το βούτηρο και το ρίχνουμε στο φαγητό.Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα να τραβήξει.Σερβίρουμε πασπαλισμένο με λίγο μα'ι'ντανό.ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!   

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2009-07-15 00:45:42
Τρελά καλοκαιρινή συνταγή.. Νά'ναι καλά όλες οι παλιές που αφήνουν τέτοιου είδους κληρονομιές!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.