Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μύδια με κρασί και σκόρδο


5
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo vch vch

Μία πολύ εύκολη λύση για καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο. Είναι πολύ ευχάριστο και ελαφρύ γεύμα που πάει σαν συνοδευτικό σε μακαρόνια ή ρύζι και άλλα ψαρικά.

Σημείωση:

Τα μύδια μπορούν να μείνουν ζωντανά μέχρι και 7 ημέρες.

Για να γίνει αυτό, τοποθετήστε τα σε ένα κάδο, καλύψτε τα με βρεγμένη πετσέτα και από πάνω πάγο. Κρατήστε τα σε δροσερό μέρος και αντικαταστήστε τον πάγο που λιώνει συνεχώς. Πετάτε και το νερό που δημιουργείται. Είναι σημαντικό να απομακρύνετε τα μύδια από το νερό γιατί εάν μείνουν να μουλιάσουν θα χαλάσουν.

Ετικέτες: Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Συνοδευτικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 30 γρ Βούτυρο ή Ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασσο (Chives) ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο (πατήστε τις μέσα σε αλάτι να λιώσουν)
  • 2 φλ. κρασί λευκό
  • 1 φλ. ζωμό από ψάρια (δείτε προηγούμενη μου συνταγή ή έτοιμη)
  • 1 Κιλά Μύδια με το κέλυφος (πλύνετε και καθαρίζετε εξωτερικά)
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι μαύρο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο (προαιρετικά)

Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατώνουμε. Αφού κιτρινίσει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα γυρνάμε να μαραθούν.

Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό, αφού βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να μειωθεί το υγρό περίπου στο μισό (10’).

Προσθέτουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε για 5’ ή μέχρι ν’ ανοίξουν τα κελύφη.
Πετάμε όσα δεν άνοιξαν.

Αφαιρούμε τα μύδια από τα ζουμιά και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με βάθος.

Προσθέτουμε στο τέλος το πιπέρι, το σχοινόπρασο, το μαϊντανό και το δυόσμο.

Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

 

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.