Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπριζολάκια καραμελωμένα


16
0


Μερίδες: 1
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo qslv qslv
Κομμάτια ψαχνού καραμελωμένα.
Ετικέτες:χοιρινό, μέλι, θυμάρι, τηγάνι, με-μπίρα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (16 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 μπριζολάκια, κατά προτίμηση χωρίς κόκκαλο, με λίγο λίπος

θυμαρίσιο μέλι ή μέλι ελάτης

ελαιόλαδο

μπύρα ξανθιά με μαγιά (weißbier)

πιπέρι μαύρο

πιπέρι κόκκινο όχι τριμμένο

αλάτι

σκόρδο σε σκόνη

ρίγανη

θυμάρι

χυμός λεμονιού

 

Συνοδευτικό:

1/3 κούπας ρύζι

1. Ξεπαγώνουμε τα μπριζολάκια.

 

2. Αφού τα πλύνουμε καλά, τα αλατίζουμε καλά, ρίχνουμε μαύρο πιπέρι και σκόρδο κατά το δοκούν, αρκετή ρίγανη και θυμάρι, καθώς και λίγο χυμό λεμόνι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας για κάθε κομμάτι κρέατος).

 

3. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί (όχι να κάνει φυσσαλίδες, αλλά "φλέβες").

4. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα μπριζολάκια.

 

5. Είμαστε συνεχώς από πάνω και τα γυρνάμε.

 

6. Εντός ολίγου ρίχνουμε 1 γεμάτη κουταλιά μέλι.

 

7. Συνεχίζουμε το γύρισμα. Μόλις δούμε ότι η κατάσταση εντείνεται, ρίχνουμε 250ml μπύρα.

 

8. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα μπριζολάκια να είναι σχεδόν έτοιμα.

 

9. Ρίχνουμε άλλη μια κουταλιά μέλι.

 

10. Τα μπριζολάκια (αν όλα έχουν γίνει σωστά) θα είναι έτοιμα όταν εξατμιστεί σχεδόν όλο το περιεχόμενο στο τηγάνι/κατσαρολάκι. Ξεκινάμε έχοντας το μάτι στο τέρμα, και κατά τη διάρκεια αυξομειώνουμε τη θερμότητα ώστε να μην καούν τα μπριζολάκια απ'έξω και μείνουν ωμά από μέσα.

 

11. Πασπαλίζουμε με κόκκους κόκκινου πιπεριού.

 

12. Το υπόλειμμα μέσα στο τηγάνι (ζουμί) το περιχύνουμε στο ρύζι.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.