Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπράουνις με φιλαδέλφεια


6
0


Μερίδες: 8-10
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo mima mima
Δεν είχα ξαναφτιάξει μπράουνις και δεν ήξερα ότι είναι τόσο απλό και εύκολο. Του έβαλα και ένα γλάσο από τυρί φιλαδέλφεια και έγινε τέλειο. Να ευχαριστήσω πολύ την φίλη μου Λίλα που τράβηξε τις φωτογραφίες και μου τις έστειλε
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπράουνις
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

170 γρ. κουβερτούρα
8 κ. σ. βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
2 αυγά

Γλάσο
1 φιλαδέλφεια 12% λιπαρά
150 γρ. άχνη
χυμό από 1 πορτοκάλι
Ανάβουμε τον φούρνο τους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βγάζουμε το τυρί για το γλάσο από το ψυγείο.
Σπάζουμε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι και την βάζουμε μαζί με το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
Μέχρι να λιώσουν σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με τα αυγά με ένα σύρμα (απλά ανακατεύουμε καλά να μην φαίνεται το αυγό). Προσθέτουμε το μπέικιν, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Μόλις είναι έτοιμη η σοκολάτα την προσθέτουμε στο μίγμα αυγά - ζάχαρη σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις ενωθεί η σοκολάτα με τα υπόλοιπα προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί (εκτός αν είναι αντικολητικό. μέγεθος 30χ40 ή ό,τι έχετε αρκεί να μην ξεπερνάει τα δύο δάχτυλα το ύψος της ζύμης) ή έχουμε βρέξει ένα κομμάτι λαδόκολα και το στρώνουμε στο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μπράουνι. Ψήνουμε 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όταν βγάλουμε το ταψί, αν έχουμε βάλει λαδόκολα, την πιάνουμε από τις άκρες και βγάζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το τυρί με το χυμό πορτοκαλιού και την άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Όταν το γλυκό έχει κρυώσει καλά, ξεκολάμε την λαδόκολα αναποδογυρίζοντάς το. Απλώνουμε από πάνω το γλάσο μας, κόβουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Σχόλια

User Photo Carrie Carrie
2012-10-24 09:43:24
Δεν υπάρχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΟΛΑΣΗ σας λέω ΚΟΛΑΣΗ!!!!!Έγινε και λίγο πιο ζουμερό μέσα και ήτανε τέλειο!και το γλάσο από πάνω που σπάει την πολύ σοκολάτα δένει καταπληκτικά!!!!!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2012-10-23 16:53:06
Μπράβο στη mima για τη συνταγή αλλά και στη Λίλα για την φωτογραφία :)
User Photo mima mima
2012-10-23 16:44:28
Είναι τόσο εύκολο που μπορείς να το φτιάχνεις κάθε μέρα. Αν το ψήσεις λιγότερο μένει πιο ζουμερό μέσα.
User Photo Carrie Carrie
2012-10-23 12:30:55
Θα το δοκιμάσω σήμερα που θέλω να φτιάξω κάτι εύκολο για καφέ!!!Φαίνεται πεντανόστιμο!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.