Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπουτάκι αρνιού γεμιστό


6
0


Μερίδες: 5 - 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo mariana mariana
Νόστιμο Κυριακάτικο φαγητό!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Αρνί
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό μπούτι αρνιού
  • 1 κιλό πατατούτες μικρές στρογγυλές (ή στο σχήμα που θέλετε)
  • 4-5 φέτες ζαμπόν
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 φλυτζάνι κρασί λευκό
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι / πιπέρι
  • Διαλέγουμε ένα μπουτάκι όχι πολύ παχύ και λέμε στον κρεοπώλη να αφαιρέσει το κόκαλο και να χτυπήσει το ψαχνό αρκετά ώστε να απλώσει (αν δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς στο σπίτι).
  • Το πλένουμε, το σκουπίζουμε και το πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στρώνουμε τις φέτες του ζαμπόν και από πάνω το κεφαλοτύρι κομμένο σε λεπτές φέτες.
  • Τυλίγουμε το κρέας προσεχτικά να γίνει ρολό και το δένουμε με σπάγκο κουζίνας. Βάζουμε το ρολό σε ταψί, περιχύνουμε με το λάδι και το ψήνουμε στους 200° μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε στο ταψί το κρασί, ανακατεύουμε και περιβρέχουμε το ρολό με τη σάλτσα. Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο επί 1/2 ώρα.
  • Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί ολόκληρες. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλό φούρνο για 1 ώρα ακόμη (προσθέτουμε αν χρειαστεί ζεστό νερό).
  • Ξεφουρνίζουμε και αφού μισοκρυώσει το μπούτι, αφαιρούμε το σπάγκο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Σερβίρουμε με τις πατατούλες του, σαλάτα εποχής και ένα καλό κόκκικο κρασάκι!

                                              Καλή επιτυχία

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2009-10-23 19:17:03
Χρόνια πολλά στον αδελφό σου και καλοφάγωτο!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-10-23 09:22:57
Πολύ ωραία ιδέα για τραπέζι! Θα το φτιάξω τη Δευτέρα που γιορτάζει ο αδερφός μου. Αν προλάβω πριν το εξαφανίσουν θα βγάλω και φωτογραφία και θα τη βάλω στο site. Μπράβο Mariana!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.