Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπουρεκάκια τηγανητά


15
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 120 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo Μίνα Μίνα


Μπουρεκάκια γεμιστά με τυράκι και εντελώς απλοϊκά.
Σε αυτή τη συνταγή ισχύει το "less is more"
Ετικέτες:αλμυρο, τυρί, φέτα, μπουρεκάκια, τηγανητά Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (15 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
1 κουταλάκι φρέσκια μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
φέτα ή κεφαλογραβιέρα 250 γρ.
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά  και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ωρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης.

Μετά ανοίγουμε σε μικρά πιτάκια, (κάνοντας μπαλάκια με μέγεθος κεφτέ πρώτα)
Γεμίζουμε με τυρί που έχουμε κόψει σε μπαστουνάκια ή κυβάκια και όχι τριμμένο γιατί έτσι το νιώθουμε καλύτερα στη γεύση όταν το τρώμε.

Τηγανίζουμε σε  μέτριο προς καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και σερβίρουμε σε μια πιατελα που έχουμε στρώσει με 2 φύλλα κουζίνας για να τραβήξει τα λάδια. Ετσι "κερδίζουμε" πάρα πολλές θερμίδες!!

Η "ανεξήγητη" για την απλότητα της συνταγής γεύση έγκειται στο γεγονός ότι έχουμε βάλει φρέσκια μαγιά.


ΤΙP: H ίδια ακριβώς ζύμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε και πίτσα και είναι πολύ βολικό σε περίπτωση που κάνετε πάρτυ να φτιάξετε μια μεγάλη ποσότητα ζύμης και την μισή να την αναλώσετε για μπουρεκάκια και την άλλη να κάνετε μια πίτσα λαμαρίνας. ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΧΡΟΝΟ!!

Σχόλια

User Photo Μίνα Μίνα
2011-02-18 23:34:23
Δεν έχει αυγό όπως τα τυροπιτάκια για να "δέσουν"... Εχει μόνο τυράκι. Από αυτή την άποψη είναι πιο υγιεινά.
User Photo linmak88 linmak88
2011-02-18 14:01:40
Πολύ μου αρέσουν αλλά και η χοληστερίνη θα γίνει "more" κι αυτή!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-02-17 16:15:59
Ανέκαθεν ήμουν της άποψης ότι τα απλά πράγματα κρύβουν τη μεγαλύτερη νοστιμιά Μίνα. Πολύ καλή συνταγή που θα τιμηθεί δεόντως!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.