Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπουρεκάκια με κιμά


4
0


Μερίδες: περίπου 30
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
Τέλειο συνοδευτικό για ένα γιορτινό τραπέζι ή για μπουφέ
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Κρεατικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 σφολιάτα
1/2 κιλού μοσχαρίσιο κιμά
6 κουταλιές βούτυρο
1/2 κούπας τριμμένο κρεμμύδι
1 κούπα τυρί φέτα τριμμένη
4 αυγά
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
1 κροκάδι
αλάτι,πιπέρι

1.Σοτάρετε ελαφρά τον κιμά με το κρεμμύδι στο βούτυρο.
2.Αφήστε  το μείγμα να κρυώσει.
3.Ρίξτε και ανακατέψτε το τυρί,πιπέρι,αλάτι αν θέλετε και τέλος τα αυγά, αφού τα χτυπήσετε ελαφρά με την κρέμα γάλακτος.
4.Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλ.
5.Κόψτε με κουπ-πατ ή με ποτήρι κύκλους 9 εκ. περίπου.
6.Βάλτε στο καθένα ένα κουταλάκι γέμιση και διπλώστε τους στα δυο.
7.Πατήστε τις άκρες να κολλήσουν με τα δόντια ενός πιρουνιού αφού πρώτα το έχετε βουτήξει σε λίγο αλεύρι για να μην κολλάει.
8.Τρυπήστε τα μπουρεκάκια δυο φορές με ένα πιρούνι.
9.Αλείψτε τα με κροκάδι χτυπημένο με ελάχιστο νερό και ψήστε τα στους 200 βαθμούς,30 λεπτά περίπου,να ροδίσουν ελαφρά.
Σερβίρονται ζεστά και εξαφανίζονται...!

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-02-04 13:49:13
Απλά Τ Ε Λ Ε Ι Α!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.