Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπουμπάρι (Μπάμπω της γιαγιάς Μαρίας από το Διδυμότειχο)


5
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 300 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo anthropomastoras anthropomast oras
Συνταγή μέσα από την ελληνική παράδοση που φαντάζει να μοιάζει με τις αντίστοιχες κρητικές οματιές.
Ετικέτες:Μοσχάρι,Χοιρινό,Φούρνος,Πλιγούρι,Ρύζι,Ρίγανη,Πράσα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό κομματιασμένο συκώτι 
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο 
1 φλιτζάνι ρύζι 
2 φλιτζάνια πλιγούρι 
2 πράσα 
2 κρεμμύδια, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο, 
1 ποτήρι νερό 
4 χοιρινά έντερα
- Πλένουμε πάρα πολύ καλά τα έντερα, τα αφήνουμε 2-3 ώρες σε ασβεστόνερο και τα ξεπλένουμε. 
- Στη συνέχεια τα βάζουμε για μια ώρα περίπου σε ξύδι τα ξεπλένουμε και πάλι και αρχίζουμε να τα γεμίζουμε με το μίγμα. 

Για το μείγμα ... 
- Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια το κρέας και το συκώτι, με το μπαλταδάκι και τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη. 
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί πολύ καλά. 
- Τα σοτάρουμε όλα μαζί, και στη συνέχεια παίρνουμε ένα χωνί και με αυτό γεμίζουμε τα έντερα. 
- Τα δένουμε στις άκρες με σπάγκο. 
- Τα βράζουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά στο φούρνο, στη συνέχεια τα βάζουμε σε ταψί με λίγο λάδι και νερό και μετά τα ψήνουμε στο φούρνο. 
- Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου που ψήνονται μαζί ή με ρύζι, σαλάτα λάχανο νωπό, ή τουρσί με κόκκινο καυτερό πιπέρι και κόκκινο κρασί.

Σχόλια

User Photo anthropomastoras anthropomast oras
2010-12-10 14:36:31
Σας ευχαριστώ .. αν και φαντάζει κοπιαστικό .. ο μεζές θα σας αποζημειώσει στο τέλος....
User Photo linmak88 linmak88
2010-12-10 10:41:22
Απλά τέλειο! Συγχαρητήρια!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.