Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπουκίτσες Μωσαϊκού Σοκολάτας


8
0


Μερίδες: 35 με 40 κομμάτια
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 5 '
User Photo theremina theremina

Ουσιαστικά είναι το Αμερικάνικο "fudge" σοκολάτας, με την προσθήκη μπισκότου, και κόβεται σε μικρά τετράγωνα κομματάκια. 
Η κλασσική συνταγή για μωσαϊκό σοκολάτας περιέχει βούτυρο ή μαργαρίνη. Εδώ βάζουμε ζαχαρούχο γάλα.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

600 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (από την οποία τα 100 γρ. μπορούν να είναι κουβερτούρα extra-bitter - δηλαδή με 70% κάκάο τουλάχιστον - εάν θέλετε μιά πιο έντονη γεύση σοκολάτας) 
1 κουτί (397 γρ) ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί (250 γρ) μπισκότα digestive
1 κουταλιά (tablespoon) υγρή βανίλια
1/2 κουταλάκι (teaspoon) σόδα
1/8 κουταλάκι (teaspoon) αλάτι


Εργαλεία:
- Ένα τετράγωνο ταψάκι περίπου 22 x 22cm.
- Αλουμινόχαρτο.
- Μπαιν-μαρί (ή 2 κατσαρολάκια, από τα οποία το ένα μπορεί να σταθεί πάνω στο άλλο, ή ένα κατσαρολάκι και ένα μεταλλικό μπολ από πάνω).
- Μία σπάτουλα που αντέχει στην θερμότητα ή μία κουτάλα για ανακάτεμα.
- Ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια.
- Μία βάση κοπής, ξύλινη ή πλαστική.


Χρόνος παρασκευής:
Περίπου 15 λεπτά, συν 2 ώρες στο ψυγείο, και 5 λεπτά για το κόψιμο.

1. Κόβουμε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο με μάκρος 40cm. Διπλώνουμε τις άκρες κατά μήκος στο ίδιο φάρδος με το πάτο του ταψιού. Βάζουμε τα 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο σταυρωτά στον πάτο του ταψιού, το ένα πάνω από το άλλο, έτσι ώστε και τα 4 πλαϊνά να έχουν καλυφθεί με αλουμινόχαρτο.
2. Σπάμε τα μπισκότα το κάθε ένα σε 3 με 4 κομμάτια.
3. Πάνω στην βάση κοπής, κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια με το μαχαίρι. Την βάζουμε στο πάνω τμήμα του μπαιν-μαρί (ή στο μεταλλικό μπολ), μαζί με την σόδα και το αλάτι.
4. Βάζουμε το μπαιν-μαρι πάνω σε μέτρια φωτιά, με νερό στο κάτω τμήμα (κατσταρολάκι). Όταν αρχίζει να βράζει το νερό, και η σοκολάτα από πάνω να λειώνει, ανακατεύουμε την σοκολάτα με την σπάτουλα ή το κουτάλι, μέχρι η σοκολάτα να λειώσει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια. Βγάζουμε το μείγμα από την φωτιά, για να μην ζεσταθεί πολύ η σοκολάτα και κόψει. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά ακόμα.
5. Προσθέτουμε μερικά κομματάκια μπισκότο, ανακατεύουμε απαλά να μην σπάσουνε μέσα στην σοκολάτα, και συνεχίζουμε να προσθέτουμε μπισκότα και να ανακατεύουμε, μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα. Μην ανησυχειτε εάν σκληρήνει η σοκολάτα, συνεχίζεται να προσθέτετε τα μπισκότα.
6. Απλώνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια της σοκολάτας με την σπάτουλα/κουτάλα. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
7. Αφού σκληρήνει η σοκολάτα στο ψυγείο, αναποδογυρίζουμε το ταψή στην βάση κοπής και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το κάτω μέρος του fudge σοκολάτας. Γυρίζουμε το fudge πάλι προς τα πάνω. Χαράζουμε με το κοφτερό μαχαίρι γραμμές για να γίνουν περίπου 40 τετράγωνα κομματάκια. Μετά κόβουμε μέχρι το βάθος της σοκολάτας, για να κοπεί σε κυβάκια. Σκουπίζουμε την λεπίδα του μαχαιριού μετά από κάθε κοπή για να μην κολλήσουν τα ψίχουλα από το μπισκότο στην υπόλοιπη σοκολάτα. Στρώνουμε τα κομμάτια σε δοχείο φύλαξης, με αλουμινόχαρτο ανάμεσα από τις στρώσεις, και φυλάμε στο ψυγείο.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.