Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπουγάτσα delicious


10
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo Nanouka Nanouka
Σε καιρούς κρίσης αυτή η μπουγάτσα είναι ιδανική μια και εκτός από εύκολη είναι και πολύ οικονομική.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Ταψιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
130 γραμ. βιτάμ
ζάχαρη αχνη
κανέλα
1) Βαζουμε το βιτάμ να λιώσει.
2) Με το λιωμένο βιτάμ αλείφουμε το ταψί.
3) τοποθετούμε το πρώτο φύλλο και χωρίς να το στρώσουμε ιδιαίτερα(χρειάζεται να είναι ελεφρώς τσαλακωμένο) το αλείφουμε με βιτάμ.
4) Ομοίως κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα, τα βάζουμε ένα ενα και τα αλείφουμε με το λιωμένο βιτάμ.
5) Βάζουμε το ταψι στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά
6) Στο μεταξύ βάζουμε σε μπολ τα δύο κουτια ζαχαρουχο, το λιωμένο βιτάμ που απέμεινε και 2 και 1/4 ποτήρι νερό κι ανακατευουμε μέχρι να ομογενοποιθεί το μιγμα.
7) Αφού περάσουν τα 10 λεπτά ψησίματος, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε το μίγμα με το ζαχαρούχο, το βιταμ και το νερό.
8) Ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά κι είναι έτοιμο.
9)Όταν το βγαλουμε, κόβουμε και σε σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

User Photo corsavai corsavai
2015-01-28 14:27:14
Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή με 1 νουνού μόνο και χωρίς νερό. Βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ τα φύλλα τσαλακωμένα όχι ίσια, τα περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο (βάλτε και 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο ή βούτυρο γάλακτος για περισσότερη γεύση και άρωμα) τα ψήνετε 10-15 λεπτά και μετά βάζετε από πάνω το ζαχαρούχο νουνού και ξαναψήνετε για 15 λεπτά στους 180-200 βαθμούς. Μετά από 10 λεπτά αφού την βγάλετε από τον φούρνο βάζετε ζάχαρη άχνη και κανέλλα. Μπορείτε να προσθέσετε merenda λιωμένη σε μπεν μαρί. Είναι τέλεια.....
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.