Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπουγάτσα με τυρί


14
0


Μερίδες: 15
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 20-25 '
User Photo Trinity Trinity
Μια ωραία τυρόπιτα με κρεμώδη γεύση..
Ετικέτες:Τυρόπιτα, πίτα, φέτα, εύκολη, γρήγορη Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (14 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:
  • φύλλο της αρεσκείας σας(εγώ προτίμησα σφολιάτα αλλά όχι την κανονική για να μην φουσκώσει)

Για την κρέμα τυριού:
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη στο μιξερ
  • 250 ml νερό
  • 50 γρ. σιμιγδάλι
  • 1 αυγό
  • πιπέρι, αλάτι
  1. Βράζετε το νερό και προσθέτετε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
  2. Κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτετε το τυρί.
  3. Στο τέλος, ρίχνετε το πιπέρι και το αλάτι προαιρετικά.
  4. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ορθογώνιο και απλώνετε το ένα φύλλο ζύμης το οποιο τρυπάτε με ένα πιρουνάκι.
  5. Στρώνετε τη γέμιση και απλώνετε το άλλο φύλλο το οποίο το λαδώνετε.
  6. Κόβετε την πίτα και βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 20-25 λεπτά.

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2011-05-30 18:13:03
Τελικά την έφτιαξα χτες και μας άρεσε πολύ! Πήρα σφολιατα "Ψαχνών" (για να τιμήσουμε το χορηγό :-)) και ήταν τελικά καλή. Δεν φούσκωσε υπερβολικά με το κόλπο με τα φασόλια. Ευχαριστούμε!!!
User Photo Trinity Trinity
2011-05-29 14:27:50
Strange emily μου μόλις άλλαξα τα υλικά διότι για κάποιο περίεργο λόγο ήταν όλα τους αλλαγμένα..ευτυχώς που μουστειλες μνμ και τοδα και ταλλαξα..250 μλ ειναι το νερό..πραγματικά δεν ξέρω γιατί ήταν πειραγμένα τα υλικά..τώρα είναι σωστή πάντως.. τώρα όσο για το φύλλο δεν ξέρω να σου πώ διότι δεν χρησιμοποιώ σφολιάτα και δεν γνωρίζω τη χρήση της στο ψησιμο.
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2011-05-29 13:09:55
Trinity ετοιμάζομαι να φτιάξω τη συνταγή και έχω κι εγώ μια απορία: στα υλικά γράφεις 375ml νερό και στο σχόλιο λες 250. Ποιο είναι το σωστό; Επίσης αγόρασα σφολιάτα και όχι κουρού αλλά λέω να τη βάλω πιο πριν στο φούρνο τρυπημένη με το πηρούνι και με φασόλια επάνω για 10 λεπτά για να μη φουσκώσει πολύ μετά.
User Photo Trinity Trinity
2010-09-28 18:11:28
Το αν θα είναι αραιή ή σφιχτή θα το υπολογίσεις από μόνη σου βάζοντας περισσότερο ή λιγότερο νερό στην κατσαρόλα...εμένα τις 2 τελευταίες φορές που την έφτιαξα έβαλα αντί για 250 ml 260-280 και βγήκε λίγο πιο αραιή...μόλις όμως ψηθεί σφίγγει στο φούρνο μια χαρά και μη σου πώ ότι είναι πιο κρεμώδης έτσι....το φύλλο που πήρα εγώ ήταν σφολιάτα αλλά δεν ήταν η σφολιάτα που φουσκώνει και χαλάει το φύλλο και γίνεται θρύμα..ήταν σαν κουρού..ελπίζω να σε βοήθησα...ρώτα με πάλι για τυχόν απορίες..
User Photo rose rose
2010-06-09 12:01:09
Trinity.Εχω δυο αποριες.Η κρεμα οταν θα δεσει πρεπει να ειναι ααραιη η σφιχτη;Το αυγο να υποθεσω οτι το βαζουμε μεσα στην κρεμα;Και κατι ακομα.Τι εννοεις λεγοντας οχι την κανονικη σφολιατα; Σ' ευχαριστω για την υπομονη σου με τις ερωτησεις μου.

Παραλλαγή συνταγής

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2011-05-30 18:14:01
Όταν απλώσετε τη γεμιση προσθέστε σουσάμι, το ίδιο και από πάνω, πριν το ψήσιμο, αφού αλείψετε την επιφάνεια με λίγο νερό για να κολλήσει. Πάει πολύ!
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.